LEPA MISICA UMRLA ZBOG OVE VRSTE RAKA: Snimila SRCEPARAJUĆI OPROŠTAJNI snimak, jedna stvar je BILA KOBNA
Kolumbijska misica preminula, Foto: Printscreen/Instagram/alejavillafane

tuga

LEPA MISICA UMRLA ZBOG OVE VRSTE RAKA: Snimila SRCEPARAJUĆI OPROŠTAJNI snimak, jedna stvar je BILA KOBNA

Ovakva vrsta karcinoma se najčešće otkriva u trenutku kada su neki od simptoma već učestali, pa i ne možete da ih prepoznate, piše "eKlinika".

Objavljeno:

Glumica i bivša kolumbijska misica Alehandra Vilafanje preminula je u 34. godini od karcinoma jajnika, a tužnu vest potvrdio je njen dugogodišnji dečko Raul Okampo.

Ona je otkrila maligne tumore na grudima i na jajnicima, pa se odmah podvrgla tretmanima koji su u početku davali dobre prognoze, ali je ipak na kraju završila u bolnici. Nažalost, ona je u maju počela sa lečenjem hemioterapijom, pošto se dugo borila sa karcinomom jajnika, pa se zbog te situacije povukla iz javnosti.

Poslednji snimak koji je objavila na društvenim mrežama kao da je bio neka vrsta oproštaja jer govori o zahvalnosti porodici i prijateljima koji su joj uvek davali snagu i podršku. Ono što je izazvalo suze kod pratilaca jeste da se na snimku vidi njen dečko koji joj brije glavu.

Alehandra je bila deo brojnih serija, a 2014. godine je pobedila na izboru za mis Kolumbije i plasirala se u najlepših 16 žena sveta na takmičenju na Filipinima, piše "The Sun".

Ovakva vrsta karcinoma se najčešće otkriva u trenutku kada su neki od simptoma već učestali, pa i ne možete da ih prepoznate, piše "eKlinika". Baš zato je teška bolest i najčešće se otkriva kasno, samo 20 odsto kancera jajnika se otkrije u ranoj fazi.

U svetu se godišnje registruje 290.000 novih slučajeva obolelih žena, a tokom jedne godine oko 180.000 dama na svetu izgubi bitku sa ovom bolešću.

Preporuka stručnjaka je da jednom godišnje žene obave redovne ginekološke preglede ultrazvukom ili transvaginalnim ultrazvukom.

Koji su simptomi?

rak jajnika
foto: Profimedia

abnormalno vaginalno krvarenje

povraćanje

mučnina

zatvor

loše varenje

gubitak ili povećanje telesne težine

hitno mokrenje

umor

03:30

OTKRILA SAM RAK DOJKE NA ROĐENDAN! Takve trenutke svaka žena želi da zaboravi: Ovo je priča hrabrih žena koje su pobedile bolest

(Espreso/telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.