USISIVAČ JE POČEO DA VAM SMRDI DOK USISAVATE? Pomoću lakog trika rešite se neprijatnih mirisa
Foto: Printscreen/TikTok/ marilyn2685

MOŽE SVAKO

USISIVAČ JE POČEO DA VAM SMRDI DOK USISAVATE? Pomoću lakog trika rešite se neprijatnih mirisa

Osim redovnog održavanja čistoće samog usisivača postoji mali trik

Objavljeno:

Usisivač je jedan od najčešće korišćenih kućnih aparata. Kada se posvetimo čišćenju doma, on je uvek uz nas. Kao rezultat toga, u mogućnosti smo da efikasno uklonimo svaku česticu prašine i sve mrvice koje padnu na pod. Zbog česte, ali nužne upotrebe, unutra se nakuplja gomila prljavštine, te se moramo pobrinuti za dobro čišćenje i eventualnu zamenu vrećice.

Puno češći problem nego što mislite je da u određenom trenutku usisivač počne da ispušta neprijatne mirise. Prolazak vremena i korišćenje određuju pojavu ovih neprijatnih mirisa. Nije dovoljno brinuti se oko zamene filtera ili vrećica. Danas objašnjavamo kako se najefikasnije možete suprotstaviti ovom problemu. Sve što treba da uradite je da se opremite pamučnim jastučićima.

Važnost održavanja usisivača

Održavanje usisivača čistim u svakom trenutku svakako nije prijatna ni zabavna praksa, ali je neophodna za njegov pravilan rad. Na primer, prljavi filter uticaće na snagu usisavanja. Ako snaga usisavanja nije dovoljna, postoji opasnost da će podovi ostati prljavi i puni prašine. Takođe, menjanje vrećica ili pražnjenje „rezervoara“ može spasiti situaciju i ubrzati kućane poslove. U zavisnosti od vrste usisivača, potrebno je sprovesti pojedinačno održavanje.

Osim redovnog održavanja čistoće samog usisivača postoji mali trik koji vam može pomoći ako to i dalje ne pomaže i usisivač ispušta neugodne mirise.

Najpoznatija, popularna i široko korišćena metoda je korištenje komadića vate, odnosno pamučnih tufera za skidanje šminke. Vrlo koristan način njihove upotrebe je naprskati ih eteričnim uljem po izboru i staviti u rezervoar.

Ono što se događa je iznenađujuće, svakim nanošenjem dajete fini miris svom domu. Prednost je što možete odabrati svoj omiljeni miris koji će ostati u vazduhu mnogo sati. Ovo je takođe pametan način da uštedite novac pri kupovini osveživača vazduha.

Bonus video

00:24

Čišćenje snega u Kumodražu

(espreso/Krstarca)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.