AKO NE MOŽETE DA ODGOVORITE NA OVA PITANJA NI NE POMIŠLJAJTE DA STANETE NA LUDI KAMEN: Niste spremni za BRAK
Ilustracija, Foto: Tom Merton / Caia Image / Profimedia

zapitajte se

AKO NE MOŽETE DA ODGOVORITE NA OVA PITANJA NI NE POMIŠLJAJTE DA STANETE NA LUDI KAMEN: Niste spremni za BRAK

Ako ne možete da odgovorite na ova 3 pitanja niste spremni za brak

Objavljeno:

Brak je zajednica koja traži puno, truda i odricanja. Upravo zbog toga, vrlo je važno da budete spremni i sigurni u svoju veliku odluku. Ali kako znati kada si zaista spreman za brak? Postoje tri pitanja koja bismo pre ulaska u brak trebalo da postavimo sami sebi, a vaši sopstveni iskreni odgovori će vam otkriti sve.

1. Da li vam je sreća vašeg partnera najvažnija?

Želite li da saznate tajnu srećne veze i braka? Ona postoji kada oba buduća supružnika sreću svoga partnera stavljaju ispred svoje.

U ovoj tezi ne postoji nikakva filozofija, niti duboka poruka već činjenica da dve osobe jedna drugu žele učiniti srećnom. Zašto bismo ikada želeli da napustite osobu koja je svoj život posvetila vama i vašoj sreći?

2. Zašto volite partnera?

‘Zato što ga jednostavno volim’ najgori je odgovor koji sebi možete dati. Ako je vaš odgovor takav, znači da emocionalno još uvek niste spremni za brak i da još uvek ne razumete značenje ljubavi.

Seks
foto: Trevor Adeline / Caia Image / Profimedia

Suprotno ustaljenom mišljenju, leptirići u stomaku i ushićenje koje osećate prema partneru na početku veze ne predstavljaju ljubav i oni će s vremenom nestati. Ali to ne znači da je i vaša ljubav nestala, već da je ona tek tada isplivala na površinu. Ako vas partner čini srećnom osobom, na vama je da otkrijete zašto i tek tada ćete biti sigurni jesu li vaša osećanja i namere iskreni.

3. Jeste li spremni na život u kojem ćete nadopunjavati jedan drugoga?

Život u zajednici drugačiji je od onog koji ste vodili pre braka. Pitanje koje si morate postaviti glasi – hoće li život kakav želite da vodite, koji vas usrećuje i koji osećate da morate da voditi biti takav i u braku?

Drugim rečima, jesu li planovi i način života vas i vašeg partnera isti i jeste li spremni na kompromise. To mogu biti manje životne stvari poput mesta gde ćete živeti, ali i puno veće poput one o planovima oko dece i religijskih stajališta.

Najbolji način da odgovorite na ovakva važna i velika pitanja je razgovor s partnerom. Ako se pre braka ne slažete oko bitnih životnih odluka, kada izgovorite sudbonosno ‘da’ to se neće promeniti preko noći već se problem može samo pogoršati.

Bonus video: SEKSOLOG I UROLOG O UTICAJU KORONE NA SEKSUALNI ŽIVOT

09:19

SEKSOLOG I UROLOG O UTICAJU KORONE NA SEKSUALNI ŽIVOT

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.