OVAJ NAPITAK ĆE VAS RAZBUDITI BOLJE OD KAFE: Zdrav i UKUSAN, a sprema se od sastojaka koje SVI imate u kući
Napitak, Foto: Profimedia

šolja puna zdravlja

OVAJ NAPITAK ĆE VAS RAZBUDITI BOLJE OD KAFE: Zdrav i UKUSAN, a sprema se od sastojaka koje SVI imate u kući

Kažu da je ovaj napitam mnogo zdraviji od kafe, a ima mnogo bolji efekat za buđenje organizma

Objavljeno:

Sve što vam je potrebno za pripremu ovog napitka su tri vrlo dobro poznate namirnice – jabuke, limun i voda. Jabuka i limun imaju brojne benefite koji utiču na naše zdravlje, kao i na sam proces mršavljenja.

Jabuke u sebi sadrže veliki broj vlakana. Vlakna usporavaju probavu i daju osećaj sitosti. Takođe, jabuka ima nizak glikemijski indeks, što znači da vam neće povisiti šećer u krvi. Poznate su i kao prirodni izvor pektina, rastvorljivih vlakana koja pokreću hranu kroz vaš probavni sistem.

Jabuke
Jabukefoto: RINA

Limun je odličan za detoksikaciju organizma, pomaže pri izlučivanju tečnosti kao i uklanjanju celulita. Poznat je i kao niskokalorična namirnica koja će usporiti apsorpciju masnoća u vaš organizam. Ima visok sadržaj vitamina C koji će ojačati vaš imunitet.

Način pripreme

U posudu s vodom staviti dva limuna i tri jabuke, iseckane na kolutiće. Ostaviti da sve zajedno prokuva. Za to vreme, na dno bokala staviti na kolutiće seckan jedan limun i jednu jabuku. Kada je smesa u posudi prokuvala, voće izvaditi na tanjir, a vodu sipati u bokal. Ostaviti da se ohladi, a zatim uživajte!

BONUS VIDEO:DA LI STE ČULI ZA BALKANSKI LJUBAVNI ELIKSIR? Etnološkinja o šok receptu za napitak: OVO JE GLAVNI SASTOJAK BEZ KOGA NE MOŽE

01:18

DA LI STE ČULI ZA BALKANSKI LJUBAVNI ELIKSIR? Etnološkinja o šok receptu za napitak: OVO JE GLAVNI SASTOJAK BEZ KOGA NE MOŽE

(Espreso/najzena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.