UMRLA JEDNA OD NAJLEPŠIH ŽENA SVETA: Misica izgubila borbu sa OPAKOM BOLEŠĆU koja pogađa sve više žena u SRBIJI
Sherika de Armas, Foto: Printscreen/youtube/Miss World

pretužno

UMRLA JEDNA OD NAJLEPŠIH ŽENA SVETA: Misica izgubila borbu sa OPAKOM BOLEŠĆU koja pogađa sve više žena u SRBIJI

Bivša mis Urugvaja Šerika de Armas umrla je u 26. godini.

Objavljeno:

Devojka koja je 2015. predstavljala svoju zemlju na izboru za Mis sveta izgubila je bitku sa rakom grlića materice. Dve godine borila se sa opakom bolešću.

"Leti visoko, sestrice. Uvek i zauvek", napisao je brat bivše misice Urugvaja. Porodica i prijatelji Šerike de Armas slomljeni su od tuge. Saučešće je uputila i aktuelna misica ove zemlje Karla Romero koja je poručila: "Bila je jedna od najlepših žena koju sam ikada videla". Porodici je pružila podršku i Lola de los Santos koja je 2021. ponela titulu Mis Urugvaja.

Šerika de Armas imala je 18 godina kada je učestvovala 2015. na svetskom takmičenju lepote u Kini. Bila je jedina učesnica sa toliko godina. Nije se plasirala u top 30, ali je istaknut njen potencijal, zanosna lepota, građa i harizma.

Šeriki je dijagnostikovan rak materice pre dve godine i prošla je kroz mnoge tretmane kako bi sprečila njegovo širenje, međutim bolest je uzela maha.

Rak grlića materice je jedan od najučestalijih malignih tumora od kojeg obolevaju žene u Srbiji. Prema rečima stručnjaka, godišnje u našoj zemlji od ove bolesti oboli između 1.300 i 1.500 žena, a na svaka 24 sata jedna žena izgubi bitku sa ovom vrstom kancera.

Redovan odlazak ginekologu i testiranje na HPV su ključne mere prevencije protiv raka grlića materice. Preventivni ginekološki pregledi preporučuju se jednom godišnje, a PAPA i HPV test radi se prema savetu ginekologa.

BONUS VIDEO:Misica Anja Radić o izboru za mis i srpskoj kulturi

12:56

Misica Anja Radić o izboru za mis i srpskoj kulturi

(Espreso/mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.