PILA JE VIŠE OD 2 LITRE VODE DNEVNO, A NAKON 6 NEDELJA JE NAGLO DOŽIVELA OVO: Svi tvrde da se desilo JEDNO
Žena rešila da uradi test, Foto: Printscreen/Tviter/ Newsweek

ŠOK

PILA JE VIŠE OD 2 LITRE VODE DNEVNO, A NAKON 6 NEDELJA JE NAGLO DOŽIVELA OVO: Svi tvrde da se desilo JEDNO

Stoga je jedna žena rešila da stavi sebe na test i pije nešto više od dva litra vode - tačnije 2,7 litara. Testirala je sebe tokom šest nedelja i sve je dokumentovala, piše "News week"

Objavljeno:

Svi znamo koliko je bitno hidrirati se i svom telu priuštiti dovoljnu količinu tečnosti kako bi koža i kosa bile zdrave i sjajne. Osnovna preporuka koliko tečnosti treba da se pije je minimum dva litra tečnosti dnevno, a neretko se desi da taj limit ne dostignemo.

Voda je esencijalni sastojak za zdravu funkciju svakog organa u telu, uključujući izgled naše kože, a čak i blaga dehidracija može uticati na raspoloženje i otežati koncentraciju. Stoga je jedna žena rešila da stavi sebe na test i pije nešto više od dva litra vode - tačnije 2,7 litara. Testirala je sebe tokom šest nedelja i sve je dokumentovala, piše "News week".

Kako bi pratila kako će se to odraziti na njenu kožu i telo, ona je posetila jedan centar za analizu kože jer, uzimajući u obzir da ranije nije pila dovoljno vode, niti mazala kremu na lice, htela je da u potpunosti vidi rezultate.

Rezultati su pokazali da imam na licu oštećenja od sunca, što je bilo i očekivano zbog nedostatka kreme za sunčanje. 3D skeniranje je pokazalo da je moja tekstura kože u redu i da imam proširene pore oko nosa.

Simptomi dehidrirane kože su gubljenje elastičnosti i snage kože, a mogu se primetiti i linije bora i koža bez sjaja. Takođe, kada je koža suva, onda je karakteriše hronična nedovoljna proizvodnja sebuma ili ulja koja najčešće može biti praćena svrabom ili zatezanjem.

Prva nedelja

Možda zvuči patetično, ali prvih nekoliko dana bilo je uzbudljivo. Osećala sam se kao da sam proaktivna i pravim pozitivnu promenu uprkos tome što sam jednostavno povećala unos tečnosti.

Treća nedelja

Do treće nedelje sam se navikla da se podsetim da pijem vodu. Otkrila sam da mi je navijanje alarma na telefonu tokom dana pomoglo da se osiguram da ću popiti vodu. Počela sam da dodajem sveži limun, limetu ili listiće nane.

Šesta nedelja

Došlo je do značajnih promena u načinu kako sam se osećala, pa sam imala problema da zaspim i da se probudim. Povremeno sam imala problem sa suvim očima, prilično su me iritirale i svrbele. Potvrda je da su ovi simptomi nestali kako sam poboljšala hidrataciju.

Šta pokazuju rezulati?

Posle šest nedelja sam otišla u centar za analizu kože i ono što sam saznala porazilo me je. Naime, rečeno mi je da mi se koža pogoršala! Posle ove rečenice sam počela da se smejem jer, iako su mi se malo smanjile bore, tekstura moje kože je bila "značajno loša", pore su bile "značajno veće".

Pre ulaska u ceo proces, analize su pokazale da imam kožu devojke od 29 godina, dok mi sad koža kaže da imam 36 godina.

Koliko je hidratacija dobra, toliko i treba voditi računa o njoj i ne treba preterivati. Dva litra dnevno u proseku je sasvim dovoljno i treba pratiti individuelane potrebe. O tome je najbolje dodatno se konsultovati sa lekarom.

02:53

LEKAR OTKRIVA GLAVNI UZROK UPALE UHA NAKON ODMORA: Morska voda nije problematična, već NEVEROVATNA STVAR koju ljudi rade na odmoru

(Espreso/najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.