POZNATI GLUMAC MENJA ŽIVOT IZ KORENA ZBOG BOLESTI: Lični kuvar mu savetuje da jede SAMO OVO kako bi se SAČUVAO
Kris Hemsvort, Foto: Profimedia

neverovatno

POZNATI GLUMAC MENJA ŽIVOT IZ KORENA ZBOG BOLESTI: Lični kuvar mu savetuje da jede SAMO OVO kako bi se SAČUVAO

Serhio Perera, kulinarska zvezda i stručnjak za holistički gastro-velnes koji je radio sa Tomom Kruzom i Leonardom Dikaprijem, otkrio je kako izgleda život Krisa Hemsvorta nakon strašne vesti

Objavljeno:

Život slavnog glumca okrenuo se naglavčke otkako je u dokumentarnoj seriji o zdravlju pod nazivom "Limitless" saznao da ima velike šanse da oboli od Alchajmerove bolesti. Urađena je detaljna analiza njegovog DNK materijala i glumac je saznao da ima duplirani gen APOE4, koji značajno povećava rizik od nastanka ovog oboljenja.

Svestan je da to ne znači da će se razboleti, ali bez obzira na to, otac troje dece ništa ne prepušta slučaju. Smanjio je obaveze na poslu i prešao na zdravu ishranu za koju su mu stručnjaci rekli da blagotvorno utiče na funkciju mozga. Toga je svestan i njegov prijatelj i lični kuvar Serhio Perera, kulinarska zvezda. Španac je poznat po saradnji sa holivudskim zvezdama kojima redovno daje smernice o ishrani.

Kris Hemsvort
foto: Profimedia

Krisu je sada pripremio poseban program ishrane koji je osmišljen za "jačanje mozga". Pošto je Hemsvortu potrebno mnogo proteina da bi mu mišići bili tonirani i jaki, kuvar priprema obroke sa puno povrća, mesa i ribe sa roštilja i puno maslinovog ulja. "Svaki dan uz parče bifteka ili veće parče ribe ima veoma veliku salatu koja se sastoji od sirovog i kuvanog povrća, fermentisanih proizvoda, orašastih plodova, semenki i puno dobrih masti", otkrio je kuvar i dodao da se ubacuju i namirnice kao što su avokado, maslinovo ulje, integralne žitarice, riba bogata omega 3 masnim kiselinama - losos i sardine, kao i začin kurkuma.

Ishrana, Zdravlje
foto: Profimedia

Dan počinje zelenim smutijem od lisnatog povrća, voća, orašastih plodova, semenki, masti i morske soli. Potom sledi proteinska užina od jogurta pomešanog sa svežim bobicama, čia semenkama, bademima i medom ili jajima na tostu od integralnog brašna sa tamnobraon australijskim namazom koji je napravljen od ostatka ekstrakta pivskog kvasca sa raznim dodatkom povrća i začina.

Posle napornog treninga, Kris Hemsvort se osvežava još jednim šejkom - sa biljnim proteinima, gramom vitamina C, ledenom vodom koja regeneriše telo i tri esencijalne aminokiseline: leucin, izoleucin i valin. U popodnevnim satima glumac jede šniclu sa roštilja (225 grama) sa puno povrća. Na kraju dana sledi večera sa ribom na žaru prelivena maslinovim uljem i povrćem na žaru.

BONUS VIDEO:OVO SU SIMPTOMI KOJI SIGNALIZIRAJU ALCHAJMER! Doktor Ilić za Kurir TV: Važno je kada se započinje lečenje, BOLEST SE MOŽE IZMENITI

00:50

OVO SU SIMPTOMI KOJI SIGNALIZIRAJU ALCHAJMER! Doktor Ilić za Kurir TV: Važno je kada se započinje lečenje, BOLEST SE MOŽE IZMENITI

(Espreso/mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.