TRIK ZA BUJNU KOSU KOJI JE ODUŠEVIO SVE ŽENE: U šampon dodajte SAMO 1 namirnicu i GLEDAJTE čudo - rašče kao LUDA
Kosa, Foto: Profimedia / Robbi Akbari Kamaruddin / Alamy / Alamy /

PROBAJTE

TRIK ZA BUJNU KOSU KOJI JE ODUŠEVIO SVE ŽENE: U šampon dodajte SAMO 1 namirnicu i GLEDAJTE čudo - rašče kao LUDA

Lepa i zdrava kosa je ono što većina primeti na prvi pogled

Objavljeno:

Ukoliko niste ispratili trik koji je postao popularan na TikToku, a koji obećava sjajnu kosu i brži rast kose, pravo je vreme da ga isprobate.

U pitanju je karanfilić, poznat po specifičnom ukusu i mirisu, zbog čega je neizostavan u domaćinstvu, ali to nije njegova jedina svrha. Često se koristi i u kineskoj narodnoj medicini protiv nadutosti i gasova ili kao sredstvo protiv bolova, a pošto je bogat esencijalnim hranljivim materijama kao što su vitamin E, magnezijum i kalcijum, teorija da pomaže u nezi kose ima smisla.

Sve to utiče na jačanje folikule dlake i potiče rast kose. Takođe, pospešiće da teme bude čistije, naročito kod onih koji pate od suve i masne kože glave ili svraba na temenu.

Potreban vam je šampon koji inače koristite, ali je poželjno da bude prilagođen vašem tipu kose i ne previše agresivan. Možete koristiti celi karanfilić ili u prahu – ako koristite celi, usitnite ga da bi se oslobodilo eterično ulje. Zagrejte vodu da ne bude previše vruća, pa dodajte karanfilić u prahu ili one izdrobljene, ostavite da odstoji 15-20 minuta.

Procedite smesu i pomešajte je sa šamponom, tako da jedna trećina bude mešavina od karanfilća, a dve trećine šampon. Ovu smesu koristite i kao običan šampon, nežno umasirajte u kožu glave i dobro isperite.

BONUS VIDEO:Otišla kod frizera, kosa počela da joj otpada usred tretmana

00:52

Otišla kod frizera, kosa počela da joj otpada usred tretmana

(Espreso/krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.