UZ OVE TRIKOVE OČISTITE DUŠEK NA KOME SPAVATE I SPASITE SE BOLESTI: Ne možete ZAMISLITI kakvi UŽASI se tamo ZAVUKU
Dušek, Foto: Profimedia

saznajte

UZ OVE TRIKOVE OČISTITE DUŠEK NA KOME SPAVATE I SPASITE SE BOLESTI: Ne možete ZAMISLITI kakvi UŽASI se tamo ZAVUKU

Ni ne slutite takva se prljavština tamo zavuče

Objavljeno:

Ovo nije samo pitanje estetike, već i vašeg zdravlja, jer čist dušek osigurava svežinu i smanjuje prisustvo prašine, fleka i neprijatnih mirisa.

Rešite se prašine

Prvi korak je da se rešite prašine koja se nakuplja na dušeku. Najlakši način da to uradite je upotrebom usisivača. Periodično usisavanje dušeka je dobro, a ako neko u porodici pati od alergija, možda biste to trebali raditi i češće. Koristite manji nastavak usisivača i pažljivo pređite preko celog dušeka, pritiskajući ga kako biste izvukli prašinu iz dubine.

Usisavanje, Usisivač, Sređivanje, Čišćenje
foto: Profimedia

Upotrebite paru

Ako imate paročistač za odeću, možete ga koristiti kako biste dublje očistili dušek. Držite mlaznicu što bliže tkanini i pređite preko dušeka parom. Ova vruća para će ubiti grinje koje se skrivaju blizu površine dušeka. Nakon toga, ponovo koristite usisivač da biste uklonili mrtve grinje. Ako nemate paročistač, paru možete stvoriti i iz pegle.

Uklonite fleke

Žute fleke na dušeku obično su rezultat nakupljanja znoja i telesnih ulja tokom vremena. Iako može biti teško potpuno očistiti ceo dušek, možete pokušati da izbelite ove fleke. Napravite smesu od jedne šoljice vodonik peroksida, jedne šoljice tople vode i četvrtine kašičice tečnosti za sudove. Stavite ovu smesu u bočicu sa raspršivačem i poprskajte je preko fleka na dušeku. Blago utrljajte smesu mekom četkom ili peškirom i ostavite da odstoji oko pola sata. Zatim ponovo poprskajte dušek čistom vodom kako biste isprali ostatke sredstva za čišćenje, dobro ga obrišite i ostavite da se potpuno osuši na vazduhu.

BONUS VIDEO:EVO K

AKO PREPOZNATI NAJSLAĐU LUBENICU! Uzgajivač otkrio genijalan trik koji malo ko zna SA OVIM METODAMA NIKADA NEĆETE POGREŠITI

01:25

EVO KAKO PREPOZNATI NAJSLAĐU LUBENICU! Uzgajivač otkrio genijalan trik koji malo ko zna SA OVIM METODAMA NIKADA NEĆETE POGREŠITI

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.