GASTROENTEROLOZI TVRDE DA OVA HRANA RAZARA VAŠA CREVA: Uništava ih MALO PO MALO, oni je NIKAD NE JEDU
Hrana koja je najgora za creva, Foto: Printscreen/Youtube/Lekovite biljke

paŽnja

GASTROENTEROLOZI TVRDE DA OVA HRANA RAZARA VAŠA CREVA: Uništava ih MALO PO MALO, oni je NIKAD NE JEDU

Prema njihovim objašnjenjima, ova pića mogu štetiti zdravlju želuca i creva, a takođe su povezana s hroničnim stanjima poput dijabetesa i bolesti srca

Objavljeno: 07:21h

Gastroenterolozi su upozorili da određene namirnice mogu uništiti naša creva, probavu ali i druge organe.

Iz tog razloga, oni je strogo izbegavaju, a sad su objavili i spisak najgorih namirnica.

U nastavku ga pročitajte.

Proteinske pločice

Gastroenterolozi ističu da, iako su vrlo popularne i često preporučene kao zdrav izbor, proteinske pločice zapravo nisu dobre za zdravlje naših creva. Osim toga, često sadrže velike količine šećera i drugih aditiva koji mogu štetno uticati na naše zdravlje, a ponekad izazvati probavne smetnje poput zatvora, nadutosti ili stvaranja gasova.

Pšenični hleb

Osim proteinskih pločica, mnogi gastroenterolozi izbegavaju beli pšenični hleb. Kako tvrde, ova inače popularna namirnica ima visok sadržaj ugljenih hidrata i može povećati nivo šećera u krvi. Takođe, česta konzumacija belog hleba može izazvati nadutost, grčeve u stomaku i neželjeno debljanje.

Crveno meso

Crveno meso
foto: Profimedia

Iako je crveno meso bogat izvor esencijalnih vitamina i aminokiselina, gastroenterolozi preporučuju da se konzumira umereno. Razlog tome je što kombinacija crvenog mesa s bakterijama koje se prirodno nalaze u ljudskim crevima može doprineti razvoju ateroskleroze, što može dovesti do bolesti srca i krvnih sudova.

Gazirani napici

Gazirani napici su nešto što većina gastroenterologa izbegava, a isto savetuju i drugima. Prema njihovim objašnjenjima, ova pića mogu štetiti zdravlju želuca i creva, a takođe su povezana s hroničnim stanjima poput dijabetesa i bolesti srca.

00:21

Ana Korać pokazala RAVAN stomak posle porođaja

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.