NISMO MOGLI DOBITI LEPŠE VESTI O RADETU ŠERBEDŽIJI: Sve se desilo PREKSINOĆ, ČESTITKE PRISTIŽU PONOSNOM...
Rade Šerbedžija, Foto: Profimedia

ČESTITAMO

NISMO MOGLI DOBITI LEPŠE VESTI O RADETU ŠERBEDŽIJI: Sve se desilo PREKSINOĆ, ČESTITKE PRISTIŽU PONOSNOM...

Ovu vest su svi primili sa velikom radošću, a kako i ne bi kada Radetova velika karijeta to i zaslužuje

Objavljeno: 08:45h

Jedan od naših najuspešnijih glumaca Rade Šerbedžija osvojio je nagradu "Zlatna antena" za sveukupan doprinos TV produkciji u regionu, na ovogodišnjem 13. Festivalu drama i serija FEDIS, te je pored prethodnih dobitnika, i sam postao ponosan vlasnik nagrade.

Ovu vest su svi primili sa velikom radošću, a kako i ne bi kada Radetova velika karijeta to i zaslužuje.

Podsetimo, Šerbedžija je rođen u mestu Bunić kod Korenice 27. jula 1946. godine. Diplomirao je 1969. na Akademiji za pozorište, film i televiziju u Zagrebu. Na televiziji je debitovao u TV drami “Prikupljanje hrabrosti” Eduarda Galića 1966 godine, a prva ulogu Džonija dobio je u TV seriji "Maratonci" 1968. Proboj na svetsku glumačku scenu napravio je još 1988. godine filmom “Hanna’s War”, a zatim i ostvarenjem “Before the Rain” 1994 godine.

Rade Šerbedžija
foto: Dragana Udovičić

Prema informacijama IMDB-a odigrao je ukupno 202 uloge širom sveta, sa nekim od najznačajnih glumačkih imena današnjice poput Vanese Redgrejv, Filipa Nojsa, Toma Kruza, Stenlija Kjubrika ili Klinta Istvuda. Osim glumom Rade Šerbedžija se uspešno bavio i profesurom na glumačkim akademijama, čitanjem poezije i naročito muzikom u čemu je i danas veoma aktivan i uspešan.

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja među kojima su i tri Sterijine nagrade, Zlatna arena u Puli, Aleksandar Lifka, Nagrada na Filmskim susretima i mnoge druge.

"Zlatnu antenu" u ovoj kategoriji do sada su dobijali scenaristi Siniša Pavića i Gordan Mihić, kompozitor Zoran Simjanović, reditelj Zdravko Šotra i glumci: Velimir Bata Živojinović, Milan Lane Gutović, Predrag Miki Manojlović, Jelisaveta Seka Sablić, Vlastimira Đuza Stoiljković, Lazar Ristovski, Mira Banjac, Svetlana Ceca Bojković, Bogdan Diklić i Olga Odanović.

03:27

RADE ŠERBEDŽIJA DELI KADAR SA SVETSKIM GLUMCIMA! Glumac se javio iz Engleske, a evo šta je poručio i sa kim je NAZDRAVIO!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.