CEO ŽIVOT POGREŠNO PEREMO MASNE TIGANJE: EVO šta se desi kad koristite VRELU VODU, nikako nije dobro - ZANEMEĆETE
Tiganj, Foto: Profimedia

UŽAS

CEO ŽIVOT POGREŠNO PEREMO MASNE TIGANJE: EVO šta se desi kad koristite VRELU VODU, nikako nije dobro - ZANEMEĆETE

Ovu grešku svako domaćinstvo pravi, od sad ćemo drugačije prati masne tiganje

Objavljeno:

Nakon pržene hrane, skoro svi potopimo masni tiganj u vrelu vodu. Posle nekoliko minuta, operemo ga toplom, ali stručnjaci kažu da je ovo pogrešno. Kombinacija tople vode i masnoće zapravo može da uništi vaše odvode. Najbolje bi bilo da masti, što je više moguće, pokupite i bacite u smeće pre nego što tiganj stavite u sudoperu.

Nećete moći da uklonite sve masne ostatke pre nego što tiganj stavite pod mlaz vode. Ako niste uspeli da uklonite dovoljno masnoće, najpre tiganj isperite hladnom vodom. Kombinacija sredstva za pranje posuđa i vruće vode u interakciji sa masnoćom stvara emulziju. Masnoća će pod vrućom vodom "otopiti" i kliziti niz odvod. Nažalost, kad se ohladi, mogla bi da začepi vodovodne cevi.

Cevi, Cev, Kupatilo
foto: Profimedia

Hladna voda, s druge strane, održaće masnoću čvrstom. Ostaće vam veći "komadi" umesto da se mast otopi i kasnije stegne u cevima. Kada mali komadići krute masti odu u odvod, gravitacije i voda odradiće svoj posao i s lakoćom poslati te komadiće kroz cevi, piše Večernji.hr. Dakle, kad god pripremate masni obrok i kad god je vaš red za pranje suđa, vodite računa o tome da koristite hladnu vodu za ispiranje masnih tiganja!

(Espreso/mondo


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.