NEĆETE VEROVATI KOJI ČOVEK STOJI IZA IZJAVE SVI ZA JEDNOG JEDAN ZA SVI: Ubeđeni ste da ga je KARI IZMISLIO, ali...
Svetislav Pešić, Foto: Printscreen/Tviter/Olgica Rajković

paŽnja

NEĆETE VEROVATI KOJI ČOVEK STOJI IZA IZJAVE SVI ZA JEDNOG JEDAN ZA SVI: Ubeđeni ste da ga je KARI IZMISLIO, ali...

Jedan od njegovih najzanimljivijih citata je upravo “Svi za jednog, jedan za sve”, koji se vezuje za legendarno delo Tri musketara

Objavljeno: 09:55h

Kada je Svetislav Pešić na onoj tabli napisao: Svi za jednog, jedan za svi, bilo je jasno da više nikada na originalnu rečenicu nećemo gledati isto. Toliko mimova, fora, smeha donela nam je ova selektorova simpatična omaška da će ostati za anale.

I ko bi se sada uopšte vratio onoj izvornoj, gramatički ispravnoj, kad je ova pobrala sve simpatije? No, hajde da se ipak podsetimo.

Aleksandar Dima je bio slavni francuski pisac najpoznatiji po istorijsko-avanturističkim romanima, koji uključuju „Tri musketara” i „Grof Monte Kristo”. Bio je jedan od najpopularnijih pisaca Francuske. Rođen je 24. jula 1802. godine u Francuskoj. Prezime Dima je nasledio od svoje bake, koja je dovedena kao rob sa Haitija. Njegov deda je bio plemić. Otac mu je bio general francuske armije. Preminuo je 5. decembra 1870. godine u Francuskoj.

Jedan od njegovih najzanimljivijih citata je upravo “Svi za jednog, jedan za sve”, koji se vezuje za legendarno delo Tri musketara.

E, pa naši musketari su definitivno bili svi za jednog, jedan za sve! I uvek i treba da se ugledamo na njih.

05:26

Svetislav Pešić pred polufinale Svetskog prvenstva

(Espreso/Blic žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.