JAPANSKI AIKIDO MAJSTOR OTKRIO 6 TRIKOVA ZA ZDRAVLJE: Preporodićete se SAMO ako radite OVE stvari kao JAPANCI
Japanci, Foto: Profimedia

hit!

JAPANSKI AIKIDO MAJSTOR OTKRIO 6 TRIKOVA ZA ZDRAVLJE: Preporodićete se SAMO ako radite OVE stvari kao JAPANCI

Običaj je u japanskoj kulturi da ustaju rano, dan započnu čajem i vežbanjem, zbog toga spadaju u jednu od najzdravojih nacija na svetu.

Objavljeno:

Japanski inženjer i aikido majstor Kacuzo Niši je proveo 3 godine u budističkom manastiru proučavajući tehnihe meditacije i mačevanja. Kako bi poboljšao svoje zdravlje, Niši je osmislio „6 trikova za zdravlje“ koji su postali svetski poznati.

6 trikova za zdravlje Kacuzo Nišija:

1. Tvrdi krevet

Niši je verovao da će tvrd krevet doprineti pravilnom držanju kičme. Ukoliko postoji zakrivljenost kičme, to može dovesti do niza različitih bolesti unutrašnjih organa.

Jastuk
foto: Profimedia

2. Umesto jastuka, samo peškir.

Japanci veruju da je kriv vrat jedan od prvih znakova kratkog životnog veka. Zbog toga Niši predlaže da jastuk zamenite samo peškirom ili da uopšte ne koristite jastuk.

3. Vežba „zlatna ribica“

Lezite na ravnu tvrdu površinu. Ispružite ruke gore. Postavite stopala tako da budu okomita na pod.

Ispružite levu petu napred i istovremeno povucite levu ruku prema gore bez podizanja sa poda. Ponovite isto sa desnom petom i desnom rukom. Cela vežba traje 2 minuta.

Zatim stavite dlanove jedan na drugi, savijte laktove i stavite ih ispod 3. i 4. vratnog pršljena, spojite noge i lagano raširite stopala u stranu. Pomerajte stopala levo i desno tako da vam celo telo vibrira. Uradite vežbu 2 minuta.

Vežba
foto: Profimedia

4. Poboljšajte cirkulaciju krvi

Da biste „razmrdali sve mišiće“ tako da vam „krv prostruji“ uradite bilo koju vrstu sportske aktivnosti tako da se preznojite koliko god možete.

5. Spojite dlanove i stopala

Lezite na tvrdu podlogu i stavite tvrdi jastuk ispod 3. i 4. vratnog pršljena. Savijte noge u kolenima, ne podižući ih sa poda, i spojite stopala. Vežbe se moraju ponoviti 10 puta.

Spojite dlanove uspravno na telo i stisnite vrhove prstiju leve i desne ruke. Ponovite iste pokrete, ali sada zatvorite ne samo prste, već i dlanove. Bez otvaranja dlanova, podignite ruke i spustite ih do solarnog pleksusa.

Okrenite zatvorene dlanove prema licu, stavite ruke iza glave bez promene položaja dlanova, a zatim ih vratite u solarni pleksus.

dlanovi
foto: Profimedia

6. Stomak i kičma

Radite barem 10 leđnjaka i trbušnjaka dnevno. Obavezno je kretanje u toku dana, što više.

Kacuzo Niši je tvrdio da je sve što je čoveku potrebno za zdravlje duboko u nama, glavna stvar je da ne podlegnemo lenjosti i da otkrijemo svoj potencijal.

BONUS VIDEO:

00:25

OVO JE HIT! Japanci u vrtiću uče decu kako da se ponašaju u PREVOZU, srce će vam biti puno kada vidite snimak! (VIDEO)

(Espreso/stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.