SPECIJALISTA ZA SPAVANJE OTKRIO NA KOLIKO VREMENA SE MENJA DUŠEK: Ukoliko PREKORAČITE može se odraziti na ZDRAVLJE
Spavanje, Foto: Profimedia

Obratite pažnju

SPECIJALISTA ZA SPAVANJE OTKRIO NA KOLIKO VREMENA SE MENJA DUŠEK: Ukoliko PREKORAČITE može se odraziti na ZDRAVLJE

Kvalitet sna utiče na naše zdravlje i raspoloženje, a udobnost dušeka igra veliku ulogu u tome da li ćemo se dobro naspavati.

Objavljeno:

„Stari dušek ili onaj koji ne podržava vaš položaj za spavanje može dovesti do češćih noćnih buđenja, problema ukočenosti i bola“, rekla je psiholog i specijalista za spavanje Šelbi Haris.

Iako se preferirani tip dušeka razlikuje od osobe do osobe, važno je da svako investira u dušek koji će odgovarati njihovim specifičnim potrebama. Čak i kada pronađemo savršen dušek, povremeno moramo da ga menjamo.

Koliko često treba da menjamo dušek?

Haris kaže da odgovor na pitanje koliko često treba menjati dušek zavisi od vrste materijala od kojeg je napravljen. Njena preporuka je da se dušek od lateksa menja svakih 10 do 15 godina, hibridni svakih sedam do deset godina, a Innerspring svakih pet do deset godina. On savetuje da se dušeci od memorijske pene menjaju svakih pet godina, a bolje svakih osam do deset godina.

„I naša tela se menjaju. Dobijamo na težini, gubimo na težini, menjamo položaje u kojima spavamo. Dušek reaguje na te promene i zato ga treba promeniti. Osim toga, ako delite krevet sa partnerom, morate ga pronaći. koja zadovoljava potrebe obe strane“, dodala je ona.

Na kraju, savet stručnjaka - kada ulažete u dušek, uvek dajte prednost kvalitetu.

03:17

Stručnjak otkrio koja se tajna krije iza LETNJEG RAČUNANJA VREMENA

(Espreso/index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.