STRUČNJACI SU OTKRILI KOJA JE PROSEČNA DUŽINA MUŠKOG POLNOG ORGANA: Ako vam je OVOLIKI, ne očajavajte, NISTE JEDINI
Ilustracija, Foto: Profimedia

zlatna brojka

STRUČNJACI SU OTKRILI KOJA JE PROSEČNA DUŽINA MUŠKOG POLNOG ORGANA: Ako vam je OVOLIKI, ne očajavajte, NISTE JEDINI

Ovo je prosečna dužina muškog polnog organa

Objavljeno:

Muškarce večno muči pitanje da li je njihov polni organ dovoljno veliki. Penis maksimalnu dužinu dostiže između 17. i 22. godine života, a u kasnijem dobu može se smanjiti i do 3 cm.

Odgovor na to pitanje dato je u jednom istraživanju koje je objavljeno na sajtu allsizesmatter.com. U istraživanju koje je obuhvatilo ukupno 143 države, a prosečna veličina penisa u svetu je 13,8 cm, a obim 11,8 cm. Srbija se nalazi na 35. mestu, s prosečnom veličinom 14,8 cm i obimom od 12,7 cm.

Ukoliko se uzmu u razmatranje i podaci drugog istraživanja, Srbi imaju prosečnu dužinu polnog orana. Naime, prema dobijenim podacima prosečna veličina penisa je 14 cm (u erekciji). Istraživanje koje je „Men's Health“ portal uradio obuhvatilo je 15.000 muškaraca i rezultati su pokazali da većina ima veličinu penisa oko 14 cm. Samo 5 odsto muškaraca ima penis veličine 17 cm, što znači da ako ste još obraderniji, onda spadate u veoma retku grupu muškaraca.

Penis
foto: Profimedia

Debi Herbenik sa Instituta Kinzi, 2013. je pokušala da od ispitanika izvuče realne opise penisa tako što im je rekla da rade na dizajnu kondoma odgovarajuće veličine. (Ako bi preterivali, naravno, sledovao bi im previše labav prezervativ.) Ovim putem došla je do dužine od 14.4 cm odnosno obima od 12.2 cm, još manje od prethodnih merenja. Zanimljivo je bilo i zapažanje po kom dimenzije nisu uvek identične kod dve erekcije istog vlasnika: razlika u prokrvljenosti značajno bi mogla da utiče na merenje.

Dejvid Vil sa KCL premerio je 15,521 penis u kliničkom okruženju, uz pomoć urologa i unapred uspostavljenih mernih protokola. Rezultati su ponovo spustili prosečne dimenzije.

Bonus video: SEKSOLOG I UROLOG O UTICAJU KORONE NA SEKSUALNI ŽIVOT

09:19

SEKSOLOG I UROLOG O UTICAJU KORONE NA SEKSUALNI ŽIVOT

(Espreso/Srećna Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.