NUTRICIONISTI UVEK PIJU KISELO MLEKO NA PRAZAN STOMAK PRE KAFE: Ne možete ni pretpostaviti KOLIKO UTIČE NA ZDRAVLJE
Kiselo mleko, Foto: Printscreen/Youtube/KuhinjaValentinaMaskovic

paŽnja

NUTRICIONISTI UVEK PIJU KISELO MLEKO NA PRAZAN STOMAK PRE KAFE: Ne možete ni pretpostaviti KOLIKO UTIČE NA ZDRAVLJE

Kiselo mleko ima visok sadržaj kalcijuma. Veoma značajno je uključiti ga u ishranu ako smo skloni osteoporozi, imamo lomljive nokte ili su nam loši zubi.

Objavljeno:

Kiselo mleko, posebno domaće, omiljeno je vekovima zbog svojih velikih zdravstvenih koristi. Od redukovanih režima ishrane, preko problema sa kožom i digestivnih problema, kiselo mleko spada u omiljene, osvežavajuće namirnice.

Koje korisne materije sadrži kiselo mleko

kiselo mleko
foto: Profimedia

Kiselo mleko dobijamo interakcijom mlečno-kiselinskih bakterija (bacila i koka) i kvasnih gljivica. Nije teško napraviti ga, a od količine mlečne masti zavisi kvalitet, kao i ukus. Za dobar nutritivni profil zaslužan je jednak sadržaj masnoća, ugljenih hidrata i proteina.

Kiselo mleko ima visok sadržaj kalcijuma. Veoma značajno je uključiti ga u ishranu ako smo skloni osteoporozi, imamo lomljive nokte ili su nam loši zubi. Koristi su velike pre svega za digestivni sistem jer mlečna kiselina, neophodna za kiseljenje mleka, menja strukturu čistih masti i belančevina. Naš digestivni sistem ih onda lakše vari.

Može li se smršati uz kiselo mleko

Mršavljenje, Dijeta, Kilogrami, Vaga
foto: LJSphotography / Alamy / Profimedia

Može, ali se kiselo mleko uglavnom stavlja u kontekst ekstremnih restriktivnih dijeta, što za organizam nije dobro. Naprotiv, može biti i opasno.

U kojim oblicima je najkorisnije za konzumaciju

Nutricionisti preporučuju čašu kiselog mleka na prazan stomak ujutru pre kafe, sa dodatkom kašike meda. Međutim, iako ga volimo u izvornom obliku, bilo da je odvojeno od drugih namirnica ili u kombinaciji sa onima koje su nam omiljene, kiselo mleko je najkorisnije u sledećem miksu:

kiselo mleko rendani krastavac malo belog luka malo soli voda.

05:27

MLEKO U RADNJAMA PONOVO ZA 3 NEDELJE? Stručnjak za stočarstvo objasnio šta se dešava na tržištu NE TREBA PANIČITI ZBOG NESTAŠICE

(Espreso/Lepote Srbije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.