OVA BILJKA JE PRAVA BOMBA ZA VAŠU KRVNU SLIKU: Ne možete naslutiti KOLIKO JE ZDRAVA, a RASTE vam u dvorištu
Biljka, Foto: Printscreen/Youtube/ Production of fruits and vegetables

paŽnja

OVA BILJKA JE PRAVA BOMBA ZA VAŠU KRVNU SLIKU: Ne možete naslutiti KOLIKO JE ZDRAVA, a RASTE vam u dvorištu

Moderna nauka pronašla je brojne dokaze koji podupiru drevna verovanja o lekovitim svojstvima koprive, kao bogatog izvora antioksidansa.

Objavljeno: 07:24h

Poznata je po oštrim dlačicama koje rastu na stabljici i lišću, a u službi zdravlja može se koristiti kao suvi list, sušen smrzavanjem ili ekstrahovan u tablete, sokove i čajeve.

Kopriva
foto: Printscreen YouTube/Sace Recepti

Osim što su listovi koprive dobar izvor kalcijuma i drugih minerala, takođe su dobar izvor linolenske kiseline, kvercetina, gvožđa, magnezijuma i kalijuma.

Osim toga, kopriva je naš moćan saveznik i kod mnogih drugih zdravstvenih stanja.

Narodni travar je objasnio i zašto je važno da sačuvate zamrznutu koprivu:

"Lekovite trave možete da koristite u svežem obliku, možete da ih koristite i u osušenom obliku i ako ih pravilno osušite možete da ih koristite duži vremenski period. Jedan manje poznat metod je zamrzavanje biljaka, specijalno zamrzavanje sveže koprive preporučljivo za ljude koji pate od alergijskih reakcija. Dakle uberete vrhove koprive, zaledite ih i čitave godine pravite od njih čorbe i ukusne pite - na taj način koprivina lekovitost se ne gubi termičkom obradom, tako da je to posebno dobro. Čak i ona voda koja se dobija, smutiji, koji se dobijaju od koprive kao što imate i sveže ceđene sokove od zelene pšenice, od koprive su izuzetno korinsa i preporučljiva za ljude koji pate od alergije."

01:22

Ginekolog za Kurir TV: Mi smo svi na porođaju u nekom hiperadrenalinskom stanju

(Espreso/Ženski portal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.