OVAKO PRIPREMLJEN PROSO POREDI SE SA NAJUKUSNIJIM JELIMA: Pre spremanja obavezno morate da uradite JEDNU STVAR
Proso, Foto: Printscreen/youtube/3HFoodbyAnitaFreimann

recept

OVAKO PRIPREMLJEN PROSO POREDI SE SA NAJUKUSNIJIM JELIMA: Pre spremanja obavezno morate da uradite JEDNU STVAR

Naučite kako da lako napravite najlepši proso

Objavljeno:

U kulinarstvu, proso se koristi pre svega u obliku brašna, ali možete i da ga kuvate, koristite u salatama ili različitim jelima od povrća. Bogat je biljnim vlaknima i proteinima, kao i belančevinama.

Ova žitarica sadrži kompleks vitamina B, zatim vitamin A, C, D, E, kao i značajne količine niacina, riboflavina i tiamina, a od minerala tu su fosfor i gvožđe.

Proso
foto: Printscreen/Youtube/ Lekovite Biljke

Pošto se lako vari, proso se preporučuje za početak dana, a još jedna prednost je što ne sadrži gluten, pa mogu da ga jedu i osobe koje su alergične. Međutim, mnogi ovu žitaricu ne koriste u ishrani jer ne znaju kako da je pripreme.

Proso se kuva slično kao pirinač. Bitno je da se nekoliko puta ispere, ali isto tako možete da ga držite i potopljenog u vodi. Dalji način pripreme zavisi od toga šta volite.

Proso
foto: Printscreen/Youtube/ Lekovite Biljke

Možete da ga kuvate u vodi, možete da napravite kašu tako što ćete u raskuvan proso dodati jogurt ili mleko, a ostale sastojke po želji. Postoji još jedan način pripreme, koji je možda i najbolji.

Isperite proso, pa ga stavite u šerpu i sipajte bujon. Kuvajte dok ne ispari, a ovako pripremljen će biti mnogo ukusniji jer bujon svako jelo čini boljim.

Majke i snajke

48:01

MAJKE I SNAJKE SE04EP96

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.