DOMAĆICE U SRBIJI ODLEPILE ZA BELIM AJVAROM: Tvrde da je mnogo UKUSNIJI nego običan, a tek što MIRIŠE...
Beli ajvar, Foto: Printscreen Youtube / Bokina kuhinja

recept

DOMAĆICE U SRBIJI ODLEPILE ZA BELIM AJVAROM: Tvrde da je mnogo UKUSNIJI nego običan, a tek što MIRIŠE...

Ovaj recept morate da probate.

Objavljeno:

Sastojci:

  • 4 kg žutih mesnatih paprika
  • 5 kg patlidžana
  • 1 l ulja
  • 1,5 dl sirćeta
  • 150 g senfa
  • 200 g šećera
  • 100 g soli

Priprema:

Patlidžan i paprku dobro operite, osušite, pa ispecite na roštilju ili u rerni. Ispečene paprike i patlidžane ostavite u poklopljenoj posudi da se ohlade, pa ih očistite. Paprike oljuštite i očistite, pa stavite u cediljku da se dobro iscede. Patlidžan oljuštite. Isceđene paprike i patlidžan sameljite na mašini za meso. U veliku šerpu sipajte ulje, zagrejte, pa dodajte samlevenu masu.

Pržite na umerenoj vatri uz stalno mešanje. Pri kraju prženja, posle otprilike sat vremena, dodajte šećer, sirće, senf i soli po ukusu. Kada primetite da na dnu šerpe ostaje trag od varjače, malidžano je gotov. Vruću masu sipajte u vruće sterilisane tegle, zatvorite metalnim poklopcima. Ostavite pokriveno ćebetom da se ohladi, pa odložite na tamno i hladno mesto.

01:15

UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI

(Espreso/alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.