EVO KADA JE IDEALNO VREME ZA TRENIRANJE AKO HOĆETE DA SMRŠATE: Nije svejedno u koje DOBA DANA vežbate
Trening, Foto: Profimedia / Yevhen Rychko / Panthermedia /

pažnja

EVO KADA JE IDEALNO VREME ZA TRENIRANJE AKO HOĆETE DA SMRŠATE: Nije svejedno u koje DOBA DANA vežbate

Nije svejedno u koje doba dana vežbate

Objavljeno: 23:02h

Ukoliko imate problema sa viškom kilograma ili želite da zategnete i definišete mišiće, trebalo bi da znate da doba dana kada vežbate može da utiče na to, kažu svetski fitnes-instruktori.

Mnogi od vas organizuju fizičke aktivnosti prema poslovnim obavezama, a zanemaruju vreme, koje je i te kako važno za postizanje rezultata. U zavisnosti od toga šta želite da postignete, počnite sa laganim treningom.

Zdravlje, Trčanje, Treniranje, Par, Sport, Planina
foto: Profimedia

Jutarnje razgibavanje

Ukoliko želite da smršate, onda vežbajte ujutru, savetuju svetski fitnes-instruktori. Organizam u to doba dana brzo sagoreva šećere, a zatim prelazi na masti. Ako ne možete da trenirate na prazan stomak, onda pojedite parče tosta, neki voćkicu ili popijte jogurt. Oni koji praktikuju jutarnje vežbe kažu da su u toku dana raspoloženiji i psihički jači, jer im takva fizička aktivnost daje dosta energije.

Vežbanje u vreme ručka

Vežbanje u vreme pauze za ručak je idealno, jer će vam pomoći da odmorite mozak od poslovnih obaveza. U podne su vaše reakcije dosta brže, tada se poboljšava kapacitet pluća, a i povećava se protok krvi u mozak. Jedini nedostatak je što morate dosta brzo da radite vežbe, jer pauza ne traje nekoliko sati. Dovoljno je da uradite dve serije od deset čučnjeva, da prošetate ili nekoliko puta siđete niz stepenice i popnete se uz njih.

Večernji trening

Stručnjaci kažu da su večernji sati najbolji za definisanje mišića. Mišići tokom dana non-stop rade, tako da su zagrejani i snabdeveni kiseonikom. Vežbanje tada ima najveći efekat na mišiće, a trening je dosta lakši, objašnjavaju fitnes-instruktori.

Jedina mana je što večernje vežbe mogu da vam pokvare san, pa je najbolje da ih završite najmanje dva sata pre spavanja.

Lavlja dijeta

01:06

LAVLJA DIJETA

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.