OVA DVA SAVETA SVAKA ŽENA PREKO 50. GODINE MORA DA ZNA: Izgledaćete MLAĐE u samo par sekundi, evo i kako
Megan Foks, Foto: Profimedia

lepota i stil

OVA DVA SAVETA SVAKA ŽENA PREKO 50. GODINE MORA DA ZNA: Izgledaćete MLAĐE u samo par sekundi, evo i kako

Nosite ono što čini da se osećate srećno i udobno - samim tim ćete zablistati

Objavljeno:

Od načina šminkanja i oblačenja, preko transformacije kose, postoji mnogo tehnika da sebi "oduzmete" godine. Kada je o modi reč, prvi savet je stilista jeste da nakon 50. godine izbegavate tzv. "oversize" (predimenzioniranu, široku) odeću. To ne znači da treba da se odreknete udobnih komada, već da ih kombinujete na pravi način.

"Ovo ne znači odbacivanje udobne odeće, već samo vodite računa o tome da je uparite sa laskavijim komadima. Da biste izgledali mlađe, kombinujte udobnost sa stilom. Vrećasta, opuštena odeća neće vam učiniti uslugu i, zbog nedostatka bilo kakve definicije tela, učiniće da izgledate starije nego što jeste.

Monika Beluči
foto: Profimedia

Za one koji vole da nose takve komade, najbolja opcija je da ih uparite sa nečim uskim. Na primer, široki džemper kombinujte sa uskim farmerkama ili pantalonama", objasnila je za "Express.co.uk" Dejrdre Nikolas, influenserka i modni stručnjak za žene starije od 50 godina.

Ona je takođe savetovala da u svom garderoberu obavezno imate farmerke, koje će doprineti mladalačkom izgledu, ali da ih izaberete na pravi način. Prema njenim rečima, trebalo bi da zaobiđete široke, "baggy" farmerke i da ih zamenite modelom sa zvonastim nogavicama, a uskim gornjim delom.

Selma Hajek
foto: Profimedia

Dejrdre ističe da je još jedna jednako važna stvar kod oblačenja samopouzdanje.

"Ne mislite na svoje godine kada se oblačite! Ako možete iskreno da stanete ispred ogledala, pogledate sebe u toj odeći i pomislite: 'Da, zbog ovoga se osećam dobro i volim kako izgledam u ovome', onda samo napred!", poručila je.

"Iznad svega, budite verni sebi. Nosite ono što čini da se osećate srećno i udobno - samim tim ćete zablistati", zaključila je.

Majke i snajke:

48:01

MAJKE I SNAJKE SE04EP96

(Espreso/Lepa&Srećna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.