OVAKO FRANCUZI KUVAJU GRAŠAK, UOPŠTE NIJE KAO NAŠ: Dodaju i zelenu salatu, a ona nije jedini NEOBIČAN SASTOJAK!
Grašak, ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Sace Recepti

VRH UKUS

OVAKO FRANCUZI KUVAJU GRAŠAK, UOPŠTE NIJE KAO NAŠ: Dodaju i zelenu salatu, a ona nije jedini NEOBIČAN SASTOJAK!

Recept za grašak na francuski način, neodoljiv je

Objavljeno: 17:20h

Grašak ne spada u komplikovana jela, a ukus mu je fantastičan. Obično se sprema u paradajz sosu sa mesom, ali Francuzi su ovo jelo podigli na viši nivo.

Ako ste ljubitelj graška obavezno isprobajte ovaj recept, jer oni dodaju i zelenu salatu, a kuvaju ga u bujonu za koji je i Džejmi Oliver rekao da je neophodno da uvek imate u zamrzivaču jer svako jelo čini ukusnijim.

Sastojci:

500 g graška

2 čena belog luka

1/2 ljubičastog luka

4 mladog luka (zeleni luk)

60 g putera

1 šolja bujon od povrća

malo zelene salate

1 grančica timijana

1 grančica ruzmarina

Priprema:

U tiganju istopite puter (40 g), pa dodajte mleveni beli luk, sitno seckani ljubičasti luk, timajan i rumazin. Kratko propržite, a onda dodajte seckanu zelenu salatu koju ste iseckali.

Grašak, ilustracija
Grašak, ilustracijafoto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Promešajte i dodajte grašak. Sipajte bujon od povrća i promešajte, pa posolite i pobiberite. Poklopite i kuvajte nekih 10-15 minuta. Sipajte grašak u tanjire, pa u istoj šerpi istopite preostali puter i ukrasite jelo.

Bonus video:

01:00

Recept za svinjski paprikaš

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.