SMESA OD 2 SASTOJKA UKLANJA SVU RĐU I KAMENAC IZ WC ŠOLJE: Čim je SIPATE videćete EFEKAT, ne postoji NIŠTA BOLJE
WC šolja, Foto: Printscreen/Youtube/CleanFreakGermaphobe

RIBANJE

SMESA OD 2 SASTOJKA UKLANJA SVU RĐU I KAMENAC IZ WC ŠOLJE: Čim je SIPATE videćete EFEKAT, ne postoji NIŠTA BOLJE

Isprobali ste sva sredstva za pranje WC šolje i niste preterano zadovoljni, jer se još uvek sve svodi na mukotrpno ribanje

Objavljeno:

Za ove sastojke trebaće vam zaštitne rukavice, ali sve će biti gotovo za samo 10-ak minuta. Vaša šolja će izgledati kao da ste ugradili novu. Ova mešavina uz kamenac čisti i rđu

Isprobali ste sva sredstva za pranje WC šolje i niste preterano zadovoljni, jer se još uvek sve svodi na mukotrpno ribanje?

Tome možete stati na kraj, i to uz pomoć hidrogen peroksida i amonijaka koje možete kupiti u apoteci.

wc šolja
foto: Krzysztof Zabłocki / Panthermedia / Profimedia

Vodonik peroksid poznat je kao sredstvo za lečenje posekotina i rana, ali može biti i odlično sredstvo za čišćenje, jer zbog svojih anti-gljivičnih i antibakterijskih svojstava uništava, bakterije, buđu i loše mirise. Može se koristiti za čišćenje posuđa, tepiha i pločica; izbeljivanje kućnog tekstila i posteljine i uklanjanje kamenca iz lavaboa, kade te WC školjke.

Amonijak je jak čistač za domaćinstvo jer jer uklanja masnoću i ulje razgradnjom staničnih proteina. Sadrže ga brojna sredstva za čišćenje, a kako kućne hemikalije nisu jeftine i brzo se troše, kombinovanjem ova dva sredstva možete napraviti vlastito, još efikasnije i povoljnije.

Sastojci:

100 ml amonijaka (10%)

WC šolja
foto: Printscreen/Youtube/HowToTop

100 ml hidrogen peroksida (3%)

Uzmite plastičnu bocu s raspršivačem ili staklenu posudu, isperite je tekućom vodom i obrišite suvim papirnatim ubrusom ili peškirom. Pre nalivanja amonijaka u bocu stavite gumene rukavice, masku i, po mogućnosti, zaštitne naočare. Dodajte vodonik peroksid u amonijak u tankom mlazu. Sve pomešajte laganim i pažljivim protresanjem boce.

Nanesite smesu na rđu i kamenac (ili je nanesite na čistu suvu krpu i stavite je na rđu) i ostavite tako 10-15 minuta. Sve temeljno operite vodom. Dobra ventilacija i maska ​​su obavezni, piše Bright Side.

(Espreso/Krstarica/Bright Side)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.