SVE DOMAĆICE RADE OVU STVAR SA MASNIM TIGANJEM, A TO JE VELIKA GREŠKA: Zbog ove greške posle PLAĆATE PAPRENO
Tiganj, Foto: Printscreen Youtube/SUFEE TV FOR COOKING IN ENGLISH

savet

SVE DOMAĆICE RADE OVU STVAR SA MASNIM TIGANJEM, A TO JE VELIKA GREŠKA: Zbog ove greške posle PLAĆATE PAPRENO

Kako se najbolje pere masno posuđe? Svi rade istu stvar - potapaju ga u vrelu vodu, a to je velika greška

Objavljeno:

Masne tiganje gotovo svi peremo na isti način - nakon prženja u njih sipamo vrelu vodu, sačekamo da se masnoća "otopi", pa prolijemo vodu i sipamo deterdžent. Stručnjaci kažu da ovo nikako ne bi trebalo da radimo, a evo i zašto.

Kako ističu, masno pusuđe i tiganje nikako ne bi trebalo da peremo vrelom vodom jer tako možemo da zapušimo odvod u kuhinji. Kombinacija tople vode i masnoća koje su se zadržale u tiganju može da napravi haos u cevima.

Tiganj, Ulje
foto: Printscreen/ TikTok/ washy_wash

Koje je najbolje rešenje?

Najbolje bi bilo da pokupite masnoću iz posuđa i bacite je u đubre pre no što ga stavite u sudoperu na pranje. Ako niste uspeli da uklonite dovoljno masnoće, najbolje bi bilo da tiganj isprete hladnom vodom. "Prljavu" vodu bolje prospite u wc šolju )mada se ni ovo ne preporučuje, ali je bolje rešenje nego direktno u sudoperu).

Ako se pitate koja je razlika kad koristite hladnu vodu za pranje i zašto je ona manje štetna, odgovor je u kombinaciji vrele vode i deterdženta. Kombinacija ova dva sastojka u interakciji sa masnoćom formira emulziju koja klizi niz odvod i, kada se ohladi, pretvori se u čvrstu masu koja može da začepiti cevi.

Da biste to sprečili obavezno isperite tiganj ili drugo masno posuđe hladnom vodom. Zatim ga operite deterdžentom za sudove i toplom vodom.

01:03

Majke i snajke finale

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.