NAPRAVITE NAJVAZDUŠASTIJU POSLASTICU DO SADA: Kuglof od BELANACA i jednog posebnog sastojaka će se TOPITI U USTIMA
Kuglof, Foto: YOUTUBE/PRINTSCREEN/CEBUANA KITCHEN

recept

NAPRAVITE NAJVAZDUŠASTIJU POSLASTICU DO SADA: Kuglof od BELANACA i jednog posebnog sastojaka će se TOPITI U USTIMA

Obavezno napravite ovaj kuglof od belanaca i kokosa, garantujemo da ništa mekše i vazdušastije niste probali...

Objavljeno:

Najvazdušastiji kuglof koji ćete probati! Sprema se ne od celih jaja, već samo od belanaca umućenih u čvrstu penu! Dodajte i malo limunovog ili pomorandžinog soka da kuglof još lepše zamiriše...

Sastojci:

6 belanaca

200 g šećera

200 g kokosovog brašna

100 g maslaca, otopljenog i ohlađenog

1 kašičica vanilin šećera

prstohvat soli

malo rendane kore limuna (opciono)

kuglof
foto: Baka Jelena Petrović

Priprema:

Zagrejte rernu na 170°C i pripremite kalup za kuglof tako što ćete ga namastiti i posuti brašnom. U velikoj posudi, koristeći mikser, umutite belanca sa prstohvatom soli dok ne dobijete čvrst sneg.

Postepeno dodajte šećer u sneg od belanaca, muteći konstantno, dok smesa ne postane sjajna i čvrsta. Dodajte otopljeni i ohlađeni maslac, vanilin šećer i, ako koristite, rendanu koricu limuna. Nastavite s mešanjem dok se sve lepo ne sjedini.

Postepeno umešajte kokosovo brašno u smesu, lagano mešajući da smesa ne splasne. Sipajte smesu u pripremljeni kalup za kuglof. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 30-35 minuta, ili dok kuglof ne postane zlatno smeđe boje. Proverite čačkalicom da li je pečen iznutra.

Izvadite kuglof iz rerne i ostavite da se ohladi u kalupu nekoliko minuta pre nego što ga izvrnete na žičanu rešetku da se potpuno ohladi. Kada se kuglof ohladi, pospite ga šećerom u prahu ili kokosom, ako želite, i poslužite ga isečenog na komade.

01:34:49

MAJKE I SNAJKE SE04 VELIKO FINALE

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.