EVO ČEMU ZAPRAVO SLUŽI FIOKA ISPOD RERNE: Za OVU njenu FUNKCIJU niste čuli - NIJE za šerpe i lonce! (VIDEO)
Šporet, Foto: Printscreen/Youtube/Mashed

za domaćice

EVO ČEMU ZAPRAVO SLUŽI FIOKA ISPOD RERNE: Za OVU njenu FUNKCIJU niste čuli - NIJE za šerpe i lonce! (VIDEO)

Namene su zapravo mnoge, i kuhinju čini mnogo korisnijim mestom nego što smo mislili

Objavljeno:

Da li znate čemu služi ladica u donjem delu šporeta? Većina nas u njoj drži tepsije, kalupe, papir za pečenje i razne druge kuhinjske potrepštine. Svakako da to nije bila namena za koju su dizajneri predvideli ovaj deo.

"Ispostavilo se da je ponekad dosadna funkcija zapravo svrsishodna i može održati večeru toplom ako čekate goste koji kasne", kaže ovaj TikToker u svom videu.

Za električne rerne ova se ladica može koristiti kao grejač, dok se plinski šporeti mogu dovoljno zagrejati da se u ovoj ladici mogu peći namirnice.

Osim ovoga, može poslužiti za dobijanje korice na vrhu pečenog mesa i sira ili za tostiranje kriški hleba s belim lukom. Možete je koristiti čak za pečenje domaćih naćosa.

Isto tako, topla ladica ispod pećnice odlična je za dizanje testa za hleb s obzirom da će topli prostor brže aktivirati kvasac. Sve što trebate učiniti je da zagrejete rernu sa 140 na 230 stepeni i zatim testo stavite na dno dok se ne udvostruči,

Naravno, svaki kuvar takođe može koristiti ladicu za odlaganje, jer je savršene veličine za limove, kalupe za muffine i kalupe za torte. Mnogi pojedinci za brzo zagrevanje i pripremu jela radije će ipak koristiti mikrotalasnu peć.

DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević:

00:52

DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević

(Espreso/ Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.