OVA NAMIRNICA MENJA UKUS SVAKOM JELU I ZATO SU JE NAŠE BAKE KORISTILE: U šta god je stavite, NEĆETE POGREŠITI
Beli luk, Foto: PRINTSCREN tIKtOK/MEWDAWNFIELDS

paŽnja

OVA NAMIRNICA MENJA UKUS SVAKOM JELU I ZATO SU JE NAŠE BAKE KORISTILE: U šta god je stavite, NEĆETE POGREŠITI

Zbog svog jakog antibiotskog dejstva i vrlo specifičnog mirisa, beli luk ne bi trebao dugo da se termički obrađuje

Objavljeno:

Domaćice koje godinama kuvaju svakodnevno hranu za svoju porodicu veoma dobro znaju da postoje začini koji se dodaju na početku spremanja jela, oni koje možete dodati bilo kad i oni koji se isključivo dodaju na samom kraju, nakon čega više nema kuvanja na vatri.

U prvu grupu spada crni luk, šargarepa, u drugu začini poput peršuna, celera, bibera, vegete, a posebno mesto u trećoj grupi zauzima beli luk.

Zbog svog jakog antibiotskog dejstva i vrlo specifičnog mirisa, beli luk ne bi trebao dugo da se termički obrađuje.

Ukoliko ga pržite, to uradite bukvalon minut i manje od toga. Time ćete sačuvati aromu koju samo on ima, a i oslobodiće se sve one hranljive i korisne supstance, koje našem jelu daju poseban ukus.

Beli luk
foto: EPA/David Chang

Ukoliko preterate sa njegovom obradom može se desiti da potpuno upropastite ukus jelu, jer beli luk na visokim temperaturama može da postane gorak i tvrd, pa od njega nećete iskoristiti ništa.

Ovo pravilo vrlo dobro su znale naše bake i druge iskusne domaćice, pa su u ručak beli luk dodavale isključivo i samo kada je jelo već gotovo. Nakon što ga dodaju, ringla se isključuje, jelo se sklanja sa vatre, kako bi se ukus luka sačuvao.

Probajte i vi, svideće se i vama i vašim ukućanima.

02:15

NAJMOĆNIJI LEK ZA IMUNITET SRBIJA IMA U IZOBILJU: Stručnjaci sa Harvarda sugerisali da je OVA namirnica NAJBOLJA (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.