MIODRAG KRIVOKAPIĆ JE SRPSKI GLUMAC ROĐEN NA KOSOVU: Bez njega se ne snima NI JEDNA serija, a evo gde se ŠKOLOVAO
Miodrag Krivokapić, Foto: prentscreen/youtube/Narodno pozorište Užice

biografija

MIODRAG KRIVOKAPIĆ JE SRPSKI GLUMAC ROĐEN NA KOSOVU: Bez njega se ne snima NI JEDNA serija, a evo gde se ŠKOLOVAO

Bez njega nije mogla da prođe ni jedna domaća serija ili film, a ne može ni dan danas, evo gde je sve glumio čuveni srpski glumac sa Kosova

Objavljeno: 18:35h

Poznati glumac Miodrag Krivokapić je počeo da se bavi glumom još u gimnazijskim danima kao amater. Osnovnu školu i gimnaziju je završio u svom rodnom gradu, a rođen je u Peći na Kosovu.

Akademiju za kazališnu i filmsku umjetnost (AKFU), odsek gluma je diplomirao 1975. u Zagrebu. Te godine postaje član Dramskog kazališta "Gavela" u kom ostaje dve godine, da bi zatim prešao u Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Zagrebu i tu ostaje do 1986. Od te godine postao je slobodan umetnik. U penziju je otišao kao prvak Drame Narodnog pozorišta u Beogradu.

Miodrag Krivokapić
foto: Dragana Udovičić

Igrao je u predstavama Teatra "&TD“ u Zagrebu, Dubrovačkih ljetnjih igara, Splitskog ljeta, Budva - grad teatra, Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, Barskog ljetopisa, Kruševačkog pozorišta, Narodnog pozorišta Republike Srpske u Banjaluci, Zvezdara teatra, Ateljea 212, Beogradskog dramskog pozorišta, Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Bitef teatra, Opere i teatra "Madlenijanum", Kazališta "Ulisis" na Brionima, Centra za kulturu u Tivtu, Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, Narodnog pozorišta u Somboru, Slovenskog mladinskog gledališča u Ljubljani, Narodnog pozorišta u Subotici i dr. Veliku popularnost na TV stekao je ulogom Ilije Kapare u seriji TV Zagreb Mačak pod šljemom. Ostvario je uloge u više od 30 igranih filmova, te više od 50 TV drama, TV filmova i serija.

U istorijskoj drami Konstantin povodom 1700 godina Milanskog edikta glumi lik Konstantina u starijim godinama.

O njegovom privatnom životu se ne zna mnogo, a njegov sin je takođe poznati glumac Bojan Krivokapić.

PROFESORI TE UČE DA JE TO ISTO KAO KADA STAVIŠ RUKU NA STO! Glumac odgonentnuo: Kako se prave intimne scene u filmovima:

00:56

PROFESORI TE UČE DA JE TO ISTO KAO KADA STAVIŠ RUKU NA STO! Glumac odgonentnuo: Kako se prave intimne scene u filmovima?

(Espreso/ Opušteno.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.