MOGUĆE JE DA SE RASHLADITE ZA MINUT, EVO I KAKO: Ove TAČKE na telu su NAJBITNIJE, sve zavisi OD NJIH
Voda, Foto: Aleksandra Čolić

SAZNAJTE

MOGUĆE JE DA SE RASHLADITE ZA MINUT, EVO I KAKO: Ove TAČKE na telu su NAJBITNIJE, sve zavisi OD NJIH

Koristite led ili ohlađenu vodu za rashlađivanje

Objavljeno:

Toplotni talas zahvativši Evropu, ali i našu zemlju, sa sobom je doneo i ovećani rizik od toplotnog udara. Nadležni i doktori više puta upozoravaju kako da se ponašamo pri visokim temperaturama. Tokom vrućina i naše telo apsorbuje previše toplote što dovodi do određenih posledica.

Zato je važno da se redovno hidriramo i izbegavamo i zaštitimo od sunca kada je najjače – u periodu od 10 do 17 časova. Osim toga, važno je da znamo i kako da se rahladimo, a korisni trikovi su nam tada od velike koristi.

Vrućina, Toplota, Beograd, Podne, Topli dani u Beogradu, Rashlađivanje, Toplotni udar, Leto
foto: Aleksandra Čolić

Jedan od njih je primena hladnog pritiska na određene „vruće“ tačke na telu. Ovaj koristan trik radi brzo na plus 40 stepeni Celzijusa. Koristite led ili flašu sa ohlađenom vodom da izvršite pritisak i osetićete olakšanje. Tačke na koje treba vršiti pritisak, odnosno stavljati hladne predmete su:

zglobovi iza kolena mesto savijanja lakta vrat slepočnice

Što se tiče vremena – neki preporučuju da se led na spomenute tačke stavlja jedan minut. U svakom slučaju radite ono što vam se čini prijatnim. Takođe, pazite da pritisak koji primenjujete ipak nije previše hladan (led, kako je spomenuto, omotajte u peškir ili krpu).

01:34:58

MAJKE I SNAJKE SE04 SPECIJAL BLOK 20

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.