UBACITE SASTOJAK U PROJU KOJI SVI IMATE KOD KUĆE: Biće HRSKAVIJA i UKUSNIJA, samo ćete ovaj RECEPT KORISTITI
Proja, Foto: Jelajelena Petrovic

mekana kao duša

UBACITE SASTOJAK U PROJU KOJI SVI IMATE KOD KUĆE: Biće HRSKAVIJA i UKUSNIJA, samo ćete ovaj RECEPT KORISTITI

Domaćice stavljaju jogurt, mleko, svinjsku mast, ali nije samo u tome trik za bolji ukus

Objavljeno:

Proju svi vole da jedu, ali retko ko zna kako da ispadne još ukusnija.

Domaćice stavljaju jogurt, mleko, svinjsku mast, ali nije samo u tome trik za bolji ukus.

Ovaj recept ćete zapisati i odmah ćete osetiti razliku kada je napravite.

Proja
foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Sastojci:

7 kašika belog kukuruznog brašna 4 kašike palente 4 kašike belog, mekog pšeničnog brašna 3 kriške starog, polumasnog sira 4 jajeta čaša jogurta prašak za pecivo

Proja
foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

3 kašike svinjske masti so, laneno seme i susam po želji mlaka voda ili gazirana, kisela voda

Priprema:

Umutite jaja, dodate sir i jogurt, a zatim i sve tri vrste brašna, so i prašak za pecivo. Dodate vodu i mešate dok ne dobijete kompaktnu masu, ne previše retku. Obavezno dodajte i svinjsku mast jer će proji dati poseban šmek. Većina koristi ulje, a uz mast proja će biti mnogo lepša. Dodajte malo lanenog semena zbog strukture, pospite susamom po želji, a možete ubaciti i malo kurkume ako želite da dobije jarko žutu boju. Pecite na 200 stepeni dok ne porumeni, sa obe strane.

Bonus video:

01:15

UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI

(Espreso/Trpeza.alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.