DRAGE BAKE, POSLE OVOG SLATKIŠA, UNUCI ĆE VAS OBOŽAVATI: Pravi se očas posla, a SVI ćete uživati u ukusu (RECEPT)
Čokoladni popsi, Foto: Printscreen YouTube/Ljubina kuhinjica

za njihovu ljubav

DRAGE BAKE, POSLE OVOG SLATKIŠA, UNUCI ĆE VAS OBOŽAVATI: Pravi se očas posla, a SVI ćete uživati u ukusu (RECEPT)

Sigurni smo da volite svoje tradicionalne recepte, volimo ih i mi, a sve što treba jeste da plazma kuglice stavite na štapić i eto zabave za mališane

Objavljeno:

Bake, deca vole vaše tradicionalne slatkiše, ali nekada ne bi bilo loše da malo začinite stvari kada vam unuci dođu u posetu. Spremite ove savršene čokoladne kuglice na ukrasnim štapićima, koji se jednu kao lizalice (popsi) i gledajte kako vam se deca raduju.

Ovako glasi recept za čuvene kuglice, koje deca poznaju po nazivu popsi:

Popsi, čuvene čokoladne kuglice na štapiću
Popsi, čuvene čokoladne kuglice na štapićufoto: Printscreen Youtube/Cook Bake Decorate

Sastojci

Za popse:

  • 200 g šećera u prahu
  • 8 kašika soka od narandže
  • 300 g mlevene plazme
  • 200 g margarina

Za ukras:

  • po želji zvezdice, mleveni orasi...
  • po želji ukrasne slamčice, štapiće za ražnjiće...
  • po želji kokos, šarene mrvice, čokoladne mrvice
Čokoladni popsi
Čokoladni popsifoto: Printscreen Youtube/Maja BeCreative

Za glazuru:

Priprema

  1. Pomešajte plazma keks i šećer u prahu, sjedinite pa im dodajte rastopljen margarin. Mikserom sve sjedinite da ne ostanu grudvice od margarina. Postepeno dodajte sok od narandže i rukama dobro sjedinite smesu. Od pripremljene smese oblikujte kuglice iste veličine, veličinu odredite sami po svojoj želji. Kuglice staviti u zamrzivač na 15-tak minuta.
  2. Čokoladu izlomite na kocke, dodajte ulje pa otopite na pari. Vrh slamčice ili štapića umočite u čokoladu pa ubodite u kuglice i opet ostavite 15tak minuta da se stegnu u zamrzivaču.
  3. Svaku kuglicu umočite u čokoladu, malom kašičicom skidajte višak i sacekajte malo da se višak ocedi. Odmah ukrasite mrvicama, zvezdicama, kokosom, mlevenim orasima... Slamčice zabodite u stiropor i ostavite u frižider do služanja.

UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI:

01:15

UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI

(Espreso/ Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.