ZBOG OVAKVE ŠAMPITE SE USIJAO INTERNET U SRBIJI: Kad je napravite, SHVATIĆETE I ZAŠTO
Šampita, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

ukusna

ZBOG OVAKVE ŠAMPITE SE USIJAO INTERNET U SRBIJI: Kad je napravite, SHVATIĆETE I ZAŠTO

Iseckajte breskve što sitnije, pa ih dodajte u fil, promešajte, pa nafilujte koru. Stavite šampitu u frižider da se dobro ohladi i stegne

Objavljeno: 10:40h

Za koru: 7 žumanca, 7 kašika šećera, 7 kašika mleka, 7 kašika brašna, 1 kesica praška za pecivo

Za fil: 7 belanca, 7 kašika šećera, 500 g bresaka Za sirup: 200 g šećera, 100 ml vode

Priprema:

Šampita
foto: Printscreen/youtube/Silvana'sKitchen

Za koru umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte ostale sastojke i umutite kompaktnu smesu. Sipajte je u veći pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.

Skuvajte šećer i vodu da dobijete sirup. Umutite belanca, pa kada dobijete čvrst sneg, lagano sipajte sirup uz stalno mešanje.

Iseckajte breskve što sitnije, pa ih dodajte u fil, promešajte, pa nafilujte koru. Stavite šampitu u frižider da se dobro ohladi i stegne.

Bonus video:

01:15

UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI

(Espreso/Trpeza.alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.