OVO JE RECEPT ZA ČUDOTVORNI MASLAC NOVAKA ĐOKOVIĆA: Veruje se da je LEKOVIT, a NAŠ AS GA UVEK JEDE
Novak Đoković, Foto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

paŽnja

OVO JE RECEPT ZA ČUDOTVORNI MASLAC NOVAKA ĐOKOVIĆA: Veruje se da je LEKOVIT, a NAŠ AS GA UVEK JEDE

On ima široku primenu ne samo u kulinarstvu, već se koristi i kao melem za kožna oboljenja, za masaže i obloge. Njegove blagotvorne osobine čine ga svestranim proizvodom koji nalazi svoje mesto u različitim sferama života

Objavljeno: 08:16h

Ovaj maslac se proizvodi tako što se puter tretira kako bi se uklonili voda, zasićene masne kiseline i laktoza. Postupak čini da gi maslac postane "postan" jer se oslobađa čvrstih komponenti mleka. Ovaj ukusni namaz je izuzetno hranljiv i može se koristiti kao zamena za ulje ili dodatak u raznim jelima.

Gi maslac je posebno cenjen u indijskoj medicini zbog svojih lekovitih svojstava. Njegova lako svarljiva priroda omogućava postepeno snabdevanje organizma energijom, što je ključno za sportiste poput Novaka Đokovića.

Priprema gi maslaca uključuje zagrevanje običnog putera na tihoj vatri dok ne počne da peni. Potrebno je pažljivo uklanjati formiranu penu sve dok se više ne pojavljuje, a zatim procediti proziran puter kroz gazu. Na taj način dobijate spreman za upotrebu.

Maslac
foto: Printscreen /Youtube/UKUSNOIZDRAVO

On ima široku primenu ne samo u kulinarstvu, već se koristi i kao melem za kožna oboljenja, za masaže i obloge. Njegove blagotvorne osobine čine ga svestranim proizvodom koji nalazi svoje mesto u različitim sferama života.

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.