NAJKREMASTIJA TORTA SA NAPOLITANKAMA I JAGODAMA: Srpske DOMAĆICE za nju nemaju pojma, a SLADI i HLADI (RECEPT)
Torta, Foto: Printscreen/Youtube/cakes.cookrate

sladi i hladi

NAJKREMASTIJA TORTA SA NAPOLITANKAMA I JAGODAMA: Srpske DOMAĆICE za nju nemaju pojma, a SLADI i HLADI (RECEPT)

Kremasta osvežavajuća torta sa napolitankama i jagodama

Objavljeno:

Sigurno ukusniju tortu niste probali! Ovaj recept osvojio je ceo svet, odmah je napravite i cela porodica će vam biti zahvalna danima!

Sastojci:

  • 400 g napolitanki
  • 250 g mlevene plazme
  • 100 ml putera

Za fil:

  • 500 g maskarpone sira (može i krem sir)
  • 100 g šećera u prahu
  • 400 ml slatke pavlake
  • 200 g nutele
  • 300 g jagoda
  • 200 g mlečne čokolade
  • 50 g bele čokolade
  • 1 kašika ulja
Torta
foto: Printscreen/Youtube/cakes.cookrate

Priprema: U kalup po ivici poređajte napolitane (po dužini). Mlevenu plazmu pomešajte sa istopljenim puterom i utistnite u dno kalupa. Stavite u frižider na 30 minuta. Umitite maskarpone sir sa šećerom u prahu, pa dodajte umućenu slatku pavlaku i sjedinite mikserom. Podelite fil na 2 jednaka dela i u jedan dodajte nutelu, pa dobro promešajte. Sipajte prvo nutela fil u kalup, pa poravnajte i stavite u frižider na pola sata. Zatim sipajte beli fil u koji ste dodali seckane jagode i poravnajte, pa stavite u frižider na 2 sata. Pomešajte mlečnu i belu čokoladu sa uljem i istopite. Prelijte preko torte i vratite u frižider na još 15 minuta.

00:44

Humanitarno kuvanje sa poznatim ličnostima

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.