ITALIJAN OTKRIO KAKO SE SPREMA "ALFREDO" PASTA: Svi volimo da je JEDEMO, a sad je NIKAD NEĆETE MORATI KUPITI
Pasta, Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/WHOLEFOODSMARKET

paŽnja

ITALIJAN OTKRIO KAKO SE SPREMA "ALFREDO" PASTA: Svi volimo da je JEDEMO, a sad je NIKAD NEĆETE MORATI KUPITI

Testeninu kuvajte oko 40 sekundi, a onda je prebacite u tiganj sa puterom

Objavljeno:

Pasta "alfredo" je klasično italijansko jelo kom skoro niko ne može da odoli. Italijani su poznati po tome da se striktno drže tradiconalnih recepata i da skoro nikada ne eksperimentišu s proverenim jelima.

Međutim, mnogi u pastu alfredo dodaju piletinu ili pečurke, a jedan Italijan je rešio da stane na kraj tome.

Sastojci:

100 semolina brašna

100 g belog brašna

2 jajeta

prstohvat soli

30 g putera

maslinovo ulje

biber

100 g parmezana

Priprema:

Pomešajte griz i brašno, pa napravite udubljeno u koje ćete razbiti jaja i dodati so.

Sve dobro umesite i po potrebi dodajte malo vode.

Ukoliko imate mašinu za razvijanje testa, iskoristite je, ako ne, oklagijom razvucite tanko testo.

Testo s obe strane presavijte tri puta, pa ga isecite na tračice.

U zagrejan tiganj stavite puter, ulje, biber i malo vode. Ukoliko želite, možete staviti i malo limunove kore.

Testeninu kuvajte oko 40 sekundi, a onda je prebacite u tiganj sa puterom.

Sve promešajte i pospite parmezanom.

Prijatno!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.