PROBAJTE OVA TRI TRIKA, SMANJITE NATEČENOST LICA NAKON BURNE NOĆI: Mamurluk i ogledalo do sad nisu išli zajedno
Natečeno lice, Foto: Profimedia / Krzysztof Szpil / Alamy / Alamy /

spas za vašu kožu

PROBAJTE OVA TRI TRIKA, SMANJITE NATEČENOST LICA NAKON BURNE NOĆI: Mamurluk i ogledalo do sad nisu išli zajedno

Kada se nakon nedovoljne hidratacije probudite natečeni, ova tri trika će rešiti problem

Objavljeno:

Ništa gore nego kada se ujutru probudite a ne znate šta vam je na licu pufnastije. To je sve češća pojava sada kada je nastupilo pravo vrelo leto. Uzorci natečenosti vašeg lica mogu biti različiti, od toga šta ste jeli dan pre, kada ste imali poslednji obrok, da li ste konzumirali alkohol i koliko ste se hidrirali, a može biti i do zdravstvenih problema.

Ukoliko sumnjate da je "pufnastost" ili natečenost vašeg lica uzrokovano zdravstvenim problemima, obratite se lekaru i izvadite krv. U suprotnom ako je natečenost posledica kratkotrajnog stila života, vrućine i sličnog, možete potražiti način da instant smanjite natečenost.

Alp Rose krema, Krema, Lice
foto: Profimedia / Anatolijs Jascuks / Panthermedia /

Jedan od omiljenih trikova je umivanje, ali to nije dovoljno kako bi potpuno ublažilo natečenost lica i vratilo sjaj i zategnutost vašoj koži.

Zbog toga možete upotrebiti sledeća tri koraka kada se ujutru probudite sa natečenim licem:

1. Odradite detaljnu rutinu čišćenja

Umivanje omiljenim balzamom za čišćenje lica i ispiranjem hladnom vodom započećete proces pojačavanja cirkulacije i vaše lice će automatski izgledati manje natečeno.

2. Kockica leda za svež izgled i zategnutu kožu

Ako ništa drugo, kockica leda će vas sigurno razbuditi, a cirkulacija će se ubrzati prirodnim putem, što će pomoći pri smanjenju natečenosti vašeg lica.

Lice
foto: Profimedia

3. Nežna masaža lica

Umesto nanošenja hidrantne kreme za lice uobičajenim pokretima, pratite strukturu kostiju svog lica, vršite blag pritisak na kožu, ovo će pokrenuti blagu limfnu drenažu i započeće izbacivanje toksina koji su verovatno doveli do natečenog lica.

Ove tri stvari su samo manja izmena jutarnje rutine koju već uveliko primenjujete, a pomoći će vam da nakon dinamične večeri, mamurluka ili nečeg sličnog ublažite natečenost svog lica i u toku dana izgledate svežije i odmornije nego što zapravo jeste.

A osim ovih trikova bitno je da se pravilno hidrirate, evo šta Japanci rade čim ustanu iz kreveta.

(Espreso/ Lepota & zdravlje)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.