VEĆINA SPAVA OVAKO, A NEMA POJMA DA JE NEZDRAVO: Kada pročitate RAZLOG odmah ćete promeniti POLOŽAJ
Spavanje, Foto: Profimedia

MORATE DA ZNATE

VEĆINA SPAVA OVAKO, A NEMA POJMA DA JE NEZDRAVO: Kada pročitate RAZLOG odmah ćete promeniti POLOŽAJ

Većina nas ima stranu na kojoj radije spava.

Objavljeno:

Naravno, u toku noći se pomeramo, pa se ne probudimo onako kako mislimo da smo zaspali. Ipak, smatra se da obično postoji ona strana na koju se stalno vraćamo.

Stručnjak za ishranu Ali Ramadan objasnio je na TikTok-u, da postoji nekoliko prednosti spavanja na levoj strani tela.

Prema Heathline-u, smatra se da spavanje na levoj strani ima najviše koristi za opšte zdravlje. Ramadan je u video snimku objasnio da „kada spavamo na levoj strani, stomak i njegovi želudačni sokovi ostaju niži od jednjaka“, što može pomoći da se smanji gorušice i probavni poremećaj.

- Spavanje na levoj strani tela smanjuje pritisak na leđa i idealan je način za spavanje trudnica - objašnjava, prenosi Huff Post.

Ipak, postoje prednosti spavanja na desnoj strani. Ako želite da smanjite rizik od bolova u leđima spavanje na leđima može da bude rešenje. Samo 10% ljudi spava u optimalnom položaju, piše Huff Post.

Spavanje na leđima je najpreporučljiviji položaj jer se pršljeni na leđima mogu prirodno poravnati u neutralnom položaju bez ikakvih pregiba ili krivina. Dok se za spavanje na stomaku smatra negativnim jer je može da bude stresan za kičmu.

(Espreso/Magazin novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.