KADA ČUJETE RAZLOG ZBOG KOJEG TREBA DA JEDETE TIKVICE, NEĆETE ČEKATI NI SEKUNDE: Niste znali da RADE OVO
Tikvice, Foto: Printscreen/Youtube/MIgardener

paŽnja

KADA ČUJETE RAZLOG ZBOG KOJEG TREBA DA JEDETE TIKVICE, NEĆETE ČEKATI NI SEKUNDE: Niste znali da RADE OVO

U Severnoj Americi i Australiji su poznate kao tikvice, što je italijansko ime za njih. Tikvice su odlične u raznim jelima, jer se mogu kuvati na mnogo različitih načina, pa čak i jesti sirove

Objavljeno:

Postoji mnogo prekrasnih načina za pripremu i kuvanje tikvica. Mlade tikvice se mogu jesti sirove, ili obrijane na trake ili sitno isečene u salatu – ukusne su jednostavno obučene sa čilijem, seckanom nanom, limunom i ekstra devičanskim maslinovim uljem. Tikvice možete sotirati, peći, peći na roštilju ili roštilju ili ih dodati u kolače za slatku poslasticu. Veće tikvice se mogu puniti. Cveće je takođe jestivo i ukusno je kada se napuni svim vrstama stvari, kao što su rikota i menta.

ŠTA SU TIKVICE? Iako tikvice nazivamo povrćem, one su tehnički voće jer sadrže semenke. Oni su deo porodice tikvica, koja uključuje tikvice i krastavce. Tikvice dolaze u mnogim oblicima i veličinama. Neobična sorta se zove "tromboncino" ili "tromba", što je duga, kovrdžava tikvica. U Severnoj Americi i Australiji su poznate kao tikvice, što je italijansko ime za njih. Tikvice su odlične u raznim jelima, jer se mogu kuvati na mnogo različitih načina, pa čak i jesti sirove!

KADA SU TIKVICE U SEZONI?

Tikvice
foto: Printscreen/Youtube/SerpicaNet

Tikvice su najbolje u Velikoj Britaniji od juna do oktobra. Kada kupujete tikvice, potražite male, čvrste sa sjajnom neoštećenom kožom koje su teške za svoju veličinu.

KAKO ČUVATI TIKVICE Ako planirate da koristite tikvice u roku od 2 dana od kupovine, onda je u redu da ih držite na sobnoj temperaturi. U suprotnom, čuvajte u frižideru do nedelju dana.

KOJE SU ZDRAVSTVENE BENEFICIJE?

Tikvice
foto: Zorana Jevtić

Tikvice su izvor minerala koji se zove kalijum. Kalijum pomaže da naši mišići rade ispravno kako bismo se mogli kretati. Tikvice su takođe odličan izvor vitamina C i folne kiseline. Pola velike tikvice se računa kao jedan od vaših 5 dnevno (jedna porcija povrća ili voća je 80 g sirove težine).

(Espreso/jamieoliver.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.