ZNAMO DA GOSTI NA VENČANJU NE TREBA DA NOSE BELO, ALI I OVA BOJA JE NEDOPUSTIVA: Tako šaljete SKANDALOZNU PORUKU
Mlada na venčanju, Foto: Wavebreakmedia ltd / Panthermedia / Profimedia

STARO VEROVANJE KOJE SIGURNO NE ZNATE

ZNAMO DA GOSTI NA VENČANJU NE TREBA DA NOSE BELO, ALI I OVA BOJA JE NEDOPUSTIVA: Tako šaljete SKANDALOZNU PORUKU

Šaljete totalno pogrešnu poruku

Objavljeno: 13:05h

Nepisano je pravilo da ukoliko ste pozvani kao gost na venčanje ne treba da nosite belu haljinu. Bela je rezervisana za nevestu i njenu venčanicu koja tog dana treba da bude u centru pažnje.

Međutim, britanski stručnjaci za venčanje Džordžija Mičel i Betani Smit naglašavaju da nije primereno nositi ni crvenu haljinu na nečijem venčanju, piše Dejli star.

Šta poručuje crvena haljina?

Kako su u jednom podkastu ispričale Džordžija i Betani, crvena haljina šalje potpuno pogrešnu poruku.

- Ako nosite crvenu haljinu na nečijem venčanju, šaljete poruku da ste bili intimni sa mladoženjom. Ovo je staro verovanje ali i dalje važi - poručile su ove dve planerke za venčanja i šokirale mnoge dame.

Prema njihovim rečima, žena u crvenoj haljini prirodno skreće pažnju na sebe i time svesno ili ne mlada ostaje u drugom planu što svakako nije lepo.

- Crvena boja se smatra za prilično se*si, a dama u haljini ove boje na venčanju kao da poručuje: "Pogledaj me! Nevaljala sam!" - objasnila je Batani.

venčanje
foto: Printscreen/TikTok/jetsetbecks

Prema rečima stručnjaka, crvena boja asocira na krv, ljubav, se*s i uvek privlači pažnju čak i nesvesno, a razlog za to je percepcija samog oka.

Njihov post na TikToku videlo je više od 1,1 milion pratilaca i usledili su mnogobrojni komentari.

- Ne! Planirala sam da obučem crvenu haljinu na venčanju mojih najboljih prijatelja. Moram hitno da kupim toaletu druge boje za taj dan - napisala je jedna žena.

- To su gluposti. Moja mama je nosila crvenu haljinu na venčanju mog brata i siguran sam da nije slala nikakve poruke izborom boje za svoju haljinu-

- Za svadbe nije dobra ni crna jer asocira na sahranu. Ovo za crvene haljine nisam znao do sada - bili su samo neki od komentara.

Bonus video:

00:48

SVADBA, SVADBA! BEOGRAD STAO DA GLEDA: Svatovi izazvali kolaps na Pančevcu! (VIDEO)

(Espreso/ Srecnarepublika.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.