OVAJ BUREK NA TURSKI NAČIN ĆE VAS ODUVATI: Za njega se sprema POSEBAN FIL, OMASTIĆETE BRKE samo tako
Burek, Foto: Profimedia

paŽnja

OVAJ BUREK NA TURSKI NAČIN ĆE VAS ODUVATI: Za njega se sprema POSEBAN FIL, OMASTIĆETE BRKE samo tako

Peče se na 200 stepeni oko 25 minuta. Proverite i donju stranu, ako nije pečena, samo okrenite da se lepo sve strane ispeku

Objavljeno:

Ako volite specijalitete iz turske kuhinje ni ovaj ne smete propustiti. Odakle god da nam je burek "došao" isti se ne odbija, i to sa razlogom. Dovoljno je da pogledate sliku koja već mami. Kupovne kore ovde spašavaju situaciju, jer je priprema dosta brža, ali ako ste vešti ili vešte u kuhinji, ništa vas ne sprečava da razvijete domaće kore.

Potrebno vam je:

Jedna manja šolja mleka

Jedna manja šolja ulja

Jedno jaje

Manja šolja kisele vode

Jedna mala kašika praška za pecivo

Kašika grčkog jogurta

Pakovanje kora

Ispečen burek

Priprema:

Burek
foto: Profimedia

U činiji sjedinite mleko, ulje, jaje, kiselu vodu i prašak za pecivo. Dok mešate ručnom mutilicom dodajte i kašiku jogurta. Da bi vam pita ispala kao njena najbolje je da koristite neku dublju posudu koja nije previše dugačka.

Na dno posude za pečenje stavite papir. Potom jednu koru, namestite je tako da pokrije sve ivice. Nakon toga stavite malo fila, otprilike jednu do dve kašike. Kada nanosite drugu koru stavite je tako da druge dve strane činije budu pokrivene. Nakon druge kore stavite četiri kašike fila. Poenta je da natapate ivice kora, ne samo sredinu. Sledeću koru iskidajte i stavite samo u sredinu, znači ne na ivice. Potom dodajte fil. Opet stavite pola kore u sredinu i fil samo u sredinu. Stavite sledeću koru takođe u sredinu.

Potrebno vam je i malo sitno izgnječenog sira. Stavite ga nakon što ste u sredinu namestili koru. Rasporedite ga, pokrijte korom i preko kore stavite ponovo fil, ovoga puta oko pet kašika. Trebalo bi da vam je ostala jedna kora, pocepajte je i polovinu stavite u sredinu. Ponovite to i sa drugom korom, naravno uz dodavanje fila.

Ispečen burek i isečen na parčad

Malo smese ostavite za kraj kada budete povlačili ivice koje su van tepsije. Nakon što svaku ivicu povučete ka unutra, "zalepite" je sa malo smese. Ako vam je ostalo fila, samo ga pospite po vrhu. Raporedite ga kašikom.

Peče se na 200 stepeni oko 25 minuta. Proverite i donju stranu, ako nije pečena, samo okrenite da se lepo sve strane ispeku.

(Espreso/Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.