U OVIM DELOVIMA PILETINE SE SKUPLJA NAJVIŠE ŠTETNIH MATERIJALA: Evo šta bi trebalo da ZAOBIĐETE U MARKETU
Piletina, Foto: Printscreen/twitter/jela_m_lazic

kuvar sve objasnio

U OVIM DELOVIMA PILETINE SE SKUPLJA NAJVIŠE ŠTETNIH MATERIJALA: Evo šta bi trebalo da ZAOBIĐETE U MARKETU

Svakako se preporučuje da bude dobro termički obrađeno

Objavljeno: 22:23h

Pileće meso često se nalazi na našoj trpezi. Svi ga volimo i rado jedemo, a smatra se zdravijim od svinjetine.

Ima i malo kalorija, pogotovo kada se jede bez kožice, međutim, nutricionisti ističu da nema baš puno hranljivih materija kao junetina ili ćuretina, ako govorimo o prirodno gajenim životinjama i mesu koje nije „kljukano“ aditivima.

Piletina
foto: Printscreen Youtube

Većina ljudi mesom se snabdeva iz supermarketa jer mnogima domaće gajene životinje nisu dostupne. A sa ovim mesom postoji ozbiljan problem, a tiče se hemije kojom je životinja tretirana.

Najvažnije je da znate da živina nije imuna na infekcije tipične za ljude. Ukoliko ga uzimate iz neproverenih izvora, izbegavajte pileće iznutrice, u kojima se nakupljaju štetni „lekovi“ kojima je životinja tretirana, kao i paraziti.

Najkorisnije i najzdravije je belo meso, ali se svakako preporučuje da bude dobro termički obrađeno kako bi se uništili svi mogući patogeni.

Piletina, Gulaš, Recept
foto: Printscreen/youtube/Recepti Index.hr

Da biste to učinili, nije loše da meso prokuvate u dve vode. Najpre ga barite pet minuta, a zatim procediti ključalu vodu i sipati drugu u kojoj će se meso skuvati do kraja.

„Savetujem vam da prvo skuvate piletinu kako ne biste brinuli o parazitima i velikoj količini antibiotika kojom je kljukana“, savetuje kuvar Sergej Sinicin.

Takođe, preporučuje i da se prilikom kupovine meso prvo pomiriše – ako osetite miris hemikalija, odustanite, u takvom mesu više nema zdravih sastojaka.

Majke i snajke:

00:51

Majke snajke

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.