OVE NAMIRNICE MOŽETE DA JEDETE KASNO UVEČE: Ako ste često GLADNI posle 20h, one vas uopšte NEĆE UGOJITI
Kokice, Foto: Tamara Trajković

jelovnik

OVE NAMIRNICE MOŽETE DA JEDETE KASNO UVEČE: Ako ste često GLADNI posle 20h, one vas uopšte NEĆE UGOJITI

Sjajna zamena za čips, smoki i druge grickalice koje se obično konzumiraju uveče

Objavljeno:

Evo nekoliko ideja šta smete pojesti uveče pred spavanje, a da možete lako da svarite i da vam se "ne zalepi" za stomak. Idealne su za kasne obroke, kada malo ogladnite a znate da ne biste smeli pola frižidera da sručite u sebe.

Evo šta smete da jedete uveče posle čuvenih 20h:

Banane
foto: Printscreen/TikTok/tomato_dave

Banane

Banana uveče fino će vas zasititi, a pored toga unećete kalijum i magnezijum – prirodna sredstva za opuštanje mišića. Bogate ugljenim hidratima, sa visokim GI-om, banane imaju čudesno svojstvo da posle njih zaspite kao novorođenče i osećate konstantnu sitost – sve do jutra. Banane su i prirodni antidepresivi, pa će se vaši snovi odigravati na nekoj cvetnoj livadi naravno sa dugom koja visi sa plavog neba bez oblačka, naravno. Bravo za banane!

Kokice

Sjajna zamena za čips, smoki i druge grickalice koje se obično konzumiraju uveče. Iskokane bez ulja (tada ih treba prekriti sa krpom i najlon kesom par minuta da ne izgube vlagu) – one su kompletan obrok koji će vam napuniti stomak i omogućiti lagan i ugodan san. Naravno, ne preterivati sa soljenjem kokica – inače noću ćete ustajati da bi pili vodu pa piškili pa opet pili vodu… pa…

Granola, Ovsena kaša, Ovsene pahuljice
foto: Printscreen YouTube/Purely Elizabeth

Integralne žitne pahuljice

Za razliku od procesiranih, ove pahuljice ne sadrže dodati šećer i sjajne su kao kasnovečernji obrok. Sa dodatkom mleka (ko voli) i sasvim malo cimeta – daće vam osećaj sitosti i miran san.

Crna čokolada

Iako generalno čokolada nije za večernju užinu zbog šećera, pa kofeina, pa ovoga i onoga – kocka-dve crne čokolade (preko 70% kakaoa) se preporučuje jer je siromašna šećerom ali bogata kakaom koji je opet bogat antioksidansima koji će vam pomoći da reparirate organizam posle napornog dana. Da podsetim: rekao sam crna čokolada, ne više od dve kockice i zaboravite na običnu čokoladu uveče.

Jogurt
foto: Profimedia

Grčki jogurt

Ova vrsta mlečnih proizvoda pogodna je za večernji obrok jer ima odličan odnos mlečnih masnoća i visokokvalitetnih proteina koji imaju blago sedativno dejstvo koji omogućavaju mirnu noć. Ne savetuju se slatke kombinacije, pa one sa voćem i druge ludorije…

Bela mesa

Šta jesti uveče od mesa? Parče belog mesa ili recimo pileća prsa su dobar izbor za kasnu večeru. Ćureća prsa imaju i antidepresivno svojstvo, pa ih uključite u večernji obrok ako ste imali stresan dan.

NAUČIO SAM DA ŽIVIM SA 50 DINARA! Glumac Ljubomir Bandović brutalno iskren u Sceniranju večeras od 20 časova

00:36

NAUČIO SAM DA ŽIVIM SA 50 DINARA! Glumac Ljubomir Bandović brutalno iskren u Sceniranju večeras od 20 časova

(Espreso/ Dijeta.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.