PRAVO DOMAĆINSKO JELO SA JAJIMA KOJE SRBI OBOŽAVAJU: Ubacite 1 SASTOJAK i biće KREMASTO I MEKANO
Palenta, Foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

recept

PRAVO DOMAĆINSKO JELO SA JAJIMA KOJE SRBI OBOŽAVAJU: Ubacite 1 SASTOJAK i biće KREMASTO I MEKANO

Palenta je starinsko jelo koje se pravi od jeftinih sastojaka

Objavljeno:

Ne postoji osoba koja nije probala palentu, ali ako je niste spremali nikada, mi vam nudimo najbolji i najjednostavniji recept. Ovaj italijanski specijalitet možete da spremate na milion načina, a jede se kao prilog ili doručak.

Naš predlog je da isprobate i recept sa jajima i belim lukom, garantovano će vam se svideti. Kod palente je super što su sastojci jeftini, pa možete uvek da priuštite da je napravite, a ukus je fenomenalan.

Kačamak
foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

Sastojci:

2 šolje vode

1 šolja mleka

1 čen belog luka

1-2 jajeta

malo putera

malo maslinovog ulja

Kačamak
foto: Printscreen/Youtube/ RIZNICA TAJNI

Priprema:

U šerpi istopite puter sa maslinovim uljem i propržite mleveni beli luk. Posle minut dodajte mleko i vodu. Kad krene da ključa sipajte palentu i kuvajte još par minuta, uz neprestano mešanje.

Sklonite sa šporeta, pa sipajte jaja i vratite na ringlu. Kuvajte još minut, dva uz neprestano mešanje. Poslužite!

Majke i snajke:

00:49

Majke i Snajke

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.