1 STVAR PRE PRŽENJA DŽIGERICE NIKAKO NE SMETE DA RADITE: Zbog toga vam ispadne SUVA i TVRDA
Prženje džigerice u tiganju, Foto: Printscreen Youtube / domaceiukusno

ZAPAMTITE TO

1 STVAR PRE PRŽENJA DŽIGERICE NIKAKO NE SMETE DA RADITE: Zbog toga vam ispadne SUVA i TVRDA

Ono što kuvarice ne znaju jeste da jednu stvar ne smete da radite pre prženja

Objavljeno:

Znamo da se kod nas džigerica jede kao luda.

Ono što kuvarice ne znaju jeste da jednu stvar ne smete da radite pre prženja.

Morate da obratite pažnju da vam se to ne ponavlja kako ne bi bila suva.

Džigerica
foto: Printscreen Youtube / domaceiukusno

Džigerica sadrži puno vitamina A, vitamina B i gvožđa. Takođe je veoma dobar izvor proteina.

Ovo je jedan od recepata koji se često koristi.

Potrebno je:

1 kg svinjske džigerice

mleko

1 vezica peršuna

Džigerica
foto: Printscreen Youtube / domaceiukusno

6 češnja belog luka

biozačin

biber

50 g margarina

Priprema

Džigericu iseći na tanke šnicle. Poređati u dublji sud i preliti sa mlekom. Ostaviti u frižider najmanje pet sati, a najbolje bi bilo da ih prelijete uveče za sutradan.

Peršun i beli luk sitno iseckati. Posle proteka datog vremena džigericu izvaditi iz mleka i obrisati je kuhinjskom salvetom, da upije svu tečnost.

Džigerica
foto: Printscreen Youtube / domaceiukusno

U dubljem tiganju zagrejati ulje. Dodati i 50 g margarina. Džigericu uvaljati u brašno i staviti da se prži. Kada porumeni jedna strana okrenuti da i druga strana dobije lepu rumenu boju. Prženu džigericu ređati u šerpicu i svako parče posuti sa biozačinom, belim lukom i peršunom, pa poklopiti. Tako uraditi sa svom isprženom džigericom.

Pripremljenu džigericu ostaviti poklopljenu da odstoji, oko pet minuta. Poslužiti je sa prilogom, po želji.

Nikada ne solite džigericu pre prženja

Ako je džigerica koju pripremate suva i tvrda, to je zato što ste je posolili pre prženja. Ne bi trebalo to da radite!

Jetru začinite tek nakon prženja. Po mogućstvu neposredno pre serviranja. Ovo održava džigericu vlažnom iznutra i neće se stvrdnuti. Samo će biti mnogo ukusnije.

Bonus video:

01:59

OVAKO ĆETE ZNATI DA LI KUVATE ZDRAVO! Debata vegeterijanke i kuvara na Kurir TV: Da li je meso zdravo?

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.