NA OVAJ NAČIN ĆE VAM SOČIVO ISPASTI FINO I KREMASTO: Zdravo i UKUSNO JELO spremno za 20 minuta IDEALNO ZA POČETNICE
Sočivo, Foto: Printscreen Youtube/Valentina Vuk Mašković

UKUS DOBRE KUHINJE

NA OVAJ NAČIN ĆE VAM SOČIVO ISPASTI FINO I KREMASTO: Zdravo i UKUSNO JELO spremno za 20 minuta IDEALNO ZA POČETNICE

Idealan recept za domaćice početnice

Objavljeno:

Sočivo je jedno od jednostavnijih jela istočnjačke kuhinje. Zdravo je i dobro za varenje kao i pasulj, samo što se mnogo brže sprema, što je uvek pun pogodak.

Gotovo za dvadesetak minuta uvek ga možete servirati uz neke dobro pečene kobasice, ili ga jesti zasebno uz salatu.

Kobasice, Kobasica, Meso
foto: Profimedia

Ovaj recept je svakako idealan za sve početnike koji su se tek uhvatili u koštac sa kuhinjom.

Sastojci

Potrebno je:

  • 500 g sočiva
  • 1 crni luk
  • 1/2 praziluka
  • 1 šargarepa
  • suvi biljni začina
  • aleva paprika
  • biber
  • brašno za zapršku
Kuhinja, Kuvanje, Šepe, Šerpa, Tiganj, Šporet
foto: Profimedia

Priprema

Socivo staviti da se kuva jedno desetak minuta da provri. Kada provri prvu vodu isipati i staviti novu (mlaku). Sitno iseckati luk, praziluk, šargarepu, staviti začin, biber. Izmešati i staviti da se kuva jedno pedesetak minuta uz povremeno mešanje.

Kada je sočivo gotovo praviti zapršku, na vruće ulje ili mast sipati jednu kašiku brašna i kašičicu aleve i mešati da se lepo zgusne. Kutlačom vaditi vodicu iz sočiva i sipati lagano u zapršku i tako sve dok ne istrošite svu vodu pa vratite vodu u sočivo promešati dobro i staviti još pet minuta da vri.

MIRKA VASILJEVIĆ PRAVILA PASULJ, SARMU I PUNJENE PAPRIKE USRED FRANCUSKE! Tradicionalna kuhinja, OVO je zlatno pravilo u kući:

01:50

MIRKA VASILJEVIĆ PRAVILA PASULJ, SARMU I PUNJENE PAPRIKE USRED FRANCUSKE! Tradicionalna kuhinja, OVO je zlatno pravilo u kući! [unpublished]

(Espreso/ Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.