JELO OD PREOSTALIH VASKRŠNJIH JAJA: Nemojte ih bacati, ovo TOPLO PREDJELO će oduševiti ukućane (RECEPT)
Kuvana jaja, Foto: YOUTUBE/PRINTSCREEN/SEVAT RECIPES

preukusno!

JELO OD PREOSTALIH VASKRŠNJIH JAJA: Nemojte ih bacati, ovo TOPLO PREDJELO će oduševiti ukućane (RECEPT)

Evo odlične ideje kako možete da iskoristite preostala kuvana jaja od Vaskrsa.

Objavljeno:

Nakon Vaskrsa većini ljudi ostaje kuvanih jaja. Osim salata i senciča, u kojima ih možete iskoristiti, evo pregloga i za jedno toplo predjelo koje možete napraviti od ostataja vaskršnjih jaja:

Vaskrs je prošao, dobro ste se zabavili kuckajući se jajima sa ukućanima i šta sad? Kako da potrošite sva ona koja su ostala? Pravili ste sendviče, salate... a evo još jednog odličnog načina da iskoristite kuvana uskršnja jaja i skuvate toplo predjelo. Kombinacija kiselog paradajz sosa, aromatičnih začina i "neutralnih" jaja je savršena!

Ljuska od jaja, Jaja, Kuvana jaja, Ljuska
foto: Profimedia

Sastojci:

  • 4 kuvana jajeta
  • 1 konzerva seckanog paradajza
  • 1 glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika paradajz pirea
  • so
  • biber
  • bosiljak, peršun, origano

Priprema:

U zagrejanom ulju prodinstajte iseckani crni i beli luk. Dodajte paradajz pire i seckani paradajz, i kuvajte dok se sos ne zgusne. Začinite po ukusu. Dodajte kuvana jaja i kuvajte još nekoliko minuta da se fino zagreju. Poslužite toplo uz kriške hleba.

00:43

Ana Korać bila vredna, ni jaja nisu mogla bez šljokica

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.