12 stvari zbog kojih je tako strava biti žena! (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

girls rules!

12 stvari zbog kojih je tako strava biti žena! (FOTO) (GIF)

Devojke su predanije svoji zadacima i ciljevima, pa ne čudi što je više žena sa visokim IQ- om od muškaraca
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Žene su zaista neobična stvorenja, i mnogim muškarcima neshvatljiva. Ma koliko vam ove činjenice zvučale čudno ipak su tačne. Iako su tokom istorije često menjale važnost svoje uloge u društvu, uvek su na kraju krajeva uspevale da se izbore za sebe.

Neonska šminka je preplavila Instagram! Toliko je cool da ćete je odmah isprobati (FOTO)

Teško je poverovati, ali devojke su predanije svoji zadacima i ciljevima, pa ne čudi što je više žena sa visokim IQ- om od muškaraca. Takođe, manje njih su svoja umetnička ili naučna dela mogle da potpisuju punim imenom, uglavnom su koristile muške pseudonime ili inicijale koji podsećaju na muška imena. To se i dan danas dešava zbog predrasude da su žene manje inteligentne od muškaraca i da njihova dela ne mogu biti tako velikog dometa, kako dela muških autora.

12 stvari zbog kojih je tako strava biti žena:

1. Devojke zaista više pričaju, u jednom danu izgovore oko 20 000 reči. S druge strane, momci izgovore oko 13 000 manje. Devojke su neumorne u ćaskanju

foto: giphy

2. Prvi roman na svetu napisala je žena! ‚‚The Tale of Genji" je napisan u 11. veku i napisala ga je Japanka Murasaki Šikibu. Na svetu ima mnogo uppešnih žemnskih pisaca i nučnka, a neka od njihovih dela su još uvek neprevaziđena.

foto: giphy

3. Devojke izgovore oko 3 laži na dan, momci lažu dvostruko više, oni izgovore 6 laži dnevno. A posle kažu da su žene manipulatori...

foto: giphy

4. Naučno je dokazano da žene u proseku imaju viši puls, odnosno da im srce brže kuca. Zbog toga su emotivnije i mogu brže i naglije da reaguju od muškaraca.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.