OVO JE NJATRAŽENIJI RECEPT ZA TELEĆI GULAŠ: Da bi meso bilo SOČNO i MEKANO potrebno je da uradite 1 STVAR
Meso u tiganju, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

ideja za ručak

OVO JE NJATRAŽENIJI RECEPT ZA TELEĆI GULAŠ: Da bi meso bilo SOČNO i MEKANO potrebno je da uradite 1 STVAR

Isprobajte recept koji će vas oboriti sa nogu

Objavljeno:

Postoje razni recepti za gulaš, koji važi za jedno od komplikovanijih jela, a čuveni kuvar nedavno je otrkio kako se sprema pravi gulaš i koji sastojak čini da meso bude meko.

Sada vam Kurir Stil donosi jedan zanimljiv recept za teleći gulaš koji je oduševio mnoge domaćice, a sprema se na veoma jednostavan način.

Sastojci:

Začinski buket:

stabljika peršuna

Romslki gulaš, Gulaš
foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

1 lovorov list

stabljika celera

3 zrna bibera

3 grančice majčine dušice

Ostalo:

680 g teletine

2 glavice crvenog luka

2 šargarepe

Romslki gulaš, Gulaš
foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

limunov sok

so

mleveni biber

85 g maslaca

230 g šampinjona

2 kašike brašna

1 žumance

Gulaš
foto: Printscreen/Youtube/ Mi Kuvamo Srcem Wir kochen mit Herz

2 kašike pavlake

peršunov list

Priprema:

Iseći teletinu na kocke. Luk oljuštite i krupno naseckajte. Šargarepe isecite na komadiće, a pečurke načetvrtine. Stavite teletinu, luk, šargarepe, limunov sok i začinski buket u lonac, pa sve potpuno prelijte vodom. Posolite i pobiberite. Pustite da lagano vri 1 sat. U tiganju, na vatri srednje jačine, otopite 25 g maslaca. Dodajte luk i pržite ga, povremeno mešajući, dok ne postane zlatne boje. Dodajte još 25 g maslaca i pečurke. Pržite, povremeno mešajući, oko 5 minuta.

Romslki gulaš, Gulaš
foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Ocedite tečnost od teletine i sačuvajte 6 dl. Dodajte meso i povrće pečurkama i luku, pa odložite na toplo. U velikom tiganju otopite preostali maslac. Uspite brašno i dinstajte ga, stalno mešajući, oko minut. Sklonite tiganj s vatre i postupno umešajte sačuvanu tekućinu. Vratite tiganj na vatru i mešajte umak dok ne uvrije i zgusne se. Sklonite tiganj s vatre i ostavite da se malo ohladi. U činiji umešajte žumanac i pavlaku, pa mešavinu lagano umešajte u umak. Dodajte meso i povrće pa prokuvajte 5 minuta, a da ne zavre. Začinite, ukrasite peršunom i poslužite, piše Trpeza.

Da bi meso bilo mekše i sočnije, potrebno je da se što duže dinsta!

(Espreso/Stil/Trpeza)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.