SVE NACIJE SU POLUDELE ZA POPSIMA: Trenutno je NAJPOPULARNIJI KOLAČ u SRBIJI i priprema se za samo 15 MINUTA (FOTO)
Popsi, Foto: Printscreen Youtube/Maja BeCreative

recept

SVE NACIJE SU POLUDELE ZA POPSIMA: Trenutno je NAJPOPULARNIJI KOLAČ u SRBIJI i priprema se za samo 15 MINUTA (FOTO)

Možete dodavati orahe, lešnike, suvo grožđe, aromu ruma, sve po želji

Objavljeno: 19:56h

Dečija radost, a sa malo zlatnog praha mogu da izgledaju čak i otmeno. Planetarno popularni, a sve više ih viđamo i kod nas, u okviru slatkih stolova i keteringa, pa što da ne, hajde i mi da ih pravimo.

Ove štapiće možete da nađete i kod kineza, ovi moji su od papira, čvrsti a iznutra šupljii odlični su za male popse.

Sastojci:

200 r mlevenog plazma keksa

125 gr margarina ili maslaca

100 gr šećera u prahu ili po ukusu

100 ml soka od marandže

možete dodavati orahe, lešnike, suvo grožđe, aromu ruma, sve po želji

Popsi
foto: Printscreen Youtube/Cook Bake Decorate

Glazura:

100 gr mlečne čokolade

80 + 20 gr crne čokolade

3 kašike ulja

zlatni prah za kolače i torte, šarene mrvice i slično…

Priprema:

Umutiti margarin ili maslaca sa šećerom u prahu pad dodati keks i rukom mesiti.

Postepeno dodavati sok od narandže.

Treba da se dobije kompaktna i ali i čvrsta smesa.

Ostaviti smesu malo u frižider da odstoji, nekih sat vremena.

Izvaditi i oblikovati kuglice.

Da bi vam sve bile jednake možete ih vagati. Moje su sve bile od 20 gr.

Oblikovane kuglice slažite na tacnu na kojoj je papir za pečenje.

Otopiti 20 gr čokolade pa štapić prvo umočiti u čokoladu pa ubosti u kuglicu od keksa.

Popsi
foto: Printscreen YouTube/Ljubina kuhinjica

Vratiti sve u frižider da odstoji i da se čokolada i kuglice stegnu. Ako imate vremen ostavite preko noći.

Otopiti mlečnu čokoladu, ostatak crne sa dodatkom ulja u maloj šerpici ili činijici, izvaditi popse iz fržidera pa umakati u topljenu čokoladu, držati malo iznad čokolade da se višak ocedi, možete malo i štapićem lupkati o ivicu činije ili šerpe i onda samo zavrnete štapić u jednu stanu i podignete.

Ponovo okretati na istu tacnu, na papir i ostaviti da se stegne.

Viškom čokolade možete ih dodatno išarati, a i ne morate.

Zlatni prah kada se kuglice osuše posuti po njima. Najlakše je da vrhom noža zahvatite malo praha, držite kod kuglice i samo polako dunete u pravcu kuglice.

To je to. Prijatno.

(Espreso/Domaći recepti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.